Kulutusjuhla

Halvalla hinnalla on ikävät syynsä

Narratiiveja-blogissa on luettu juttua Amazon-verkkokaupasta: ”Tammikuun Soundissa Timo Kanerva kirjoittaa Tue paikallista levykauppaasi -jutussa Sunday Timesin teettämästä tutkimuksesta, jolla selvitettiin nettikauppa Amazonin varastojen työoloja. ST solutti oman toimittajansa varastolle viikoksi töihin, ja raportti työstä oli karmea.

Lyhyesti: minimipalkka, ei minkäänlaisia oikeuksia, hirveät työajat, -vaatimukset ja -olot. Silkkaa ihmisoikeuksien riistoa.

Tilasin juuri siskon kanssa Amazonilta paketin. Luettuani Kanervan jutun, tuli samanlainen petetty olo kuin ensimmäisen H&M-sotkun jälkeen. Miten näin kivat vaatteet voivat olla näin halpoja? Mikään ei tietenkään ole mustavalkoista. Ensimmäisen skandaalinsa jälkeen H&M on parantanut eettistä profiiliaan rutkasti, ja imuttanut muita valmistajia mukaansa.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Kai niitä työntekijöitä piiskataan vielä enemmän, jos ei kauppa käy. Joten äkkiä vaan tilaamaan.

  2. Mutta miten bookdepository.co.uk voi lähettää toimituskuluitta kirjoja vielä halvemmalla kuin Amazon?

  3. Tuota Book Depositorya itsekin ihmettelen; sieltä saa ostettua kirjat aivan käsittämättömän edullisesti, etenkin nyt kun vielä punnan kurssikin on shoppailulle suotuisa. Viimeksikin tilasin kirjan, joka Akateemisessa maksaa 15 euroa, Book Depositoryssa puolet siitä.

    Työntekijöiden kohtelusta ei ole tietoa, mutta itselläni ei ainakaan ole kyseisestä kaupasta pahaa sanottavaa. Lukemattomia (heh!) kirjoja on tullut sieltä tilattua, ja joka kerta on paketti toimitettu aivan moitteettomasti noin viikossa joko omaan postilaatikkoon tai lähipostiin, koosta riippuen.