Kulutusjuhla

Palashampoota ja hoitoaine omenaviinietikasta

Moody vaihtoi palashampooseen ja itsetehtyyn hoitoaineeseen: ”Ideana on siis levittää hiuksiin pesun jälkeen laimennettua omenaviinietikkaa ja huuhdella se viileähköllä vedellä pois. Itse laimensin muistaakseni suhteessa 1,5 rkl omenaviinietikkaa ja noin 2,5 dl vettä. Myös väkiviinaetikkaa voi käyttää, mutta sen tuoksu ei välttämättä ole yhtä kiva 🙂 ja sitä pitää laimentaa enemmän, koska se on vahvempaa!

Omenaviinietikan kanssa palashampoo alkoi toimia! Hiuksista tuli puhtaat mutta paksut. Ne myös pysyvät puhtaina vähintään pari päivää, vaikka tavallista shampoota käyttäessä hiukset on pakko pestä päivittäin, jotta kehtaa lähteä ulos.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Oon huomannut, että vaikka hiukset säilyisivät puhtaan tuntuisina monia päiviäkin, ne alkaa lepäillä littanana jos on käyttänyt liikaa hoitoainetta. Eli vähemmän viimeistelyä takaisi tuuheamman frisyyrin – jos vain muistaisi tämän oikeaan aikaan…

  2. Jos shampoossa on silikonia (myös nimellä dimenticone), hiukset tosiaan tulevat joka pesulla ikaisemmiksi. Kun välttää silikonia, ei hiuksia tarvi pestä läheskään joka päivä.

  3. Olen vuosien varrella kokeillut kyllä vaikka mitkä shampoot ja hoitoaineet läpi 🙂 silikonittomiin siirryin pysyvästi jo viitisen vuotta sitten, vaikkei minulla niiden ja silikonillisten välillä tunnu mitään (huomattavaa) eroa.

    Myös shampoon ja hoitoaineen määrää olen muutellut ja tutkinut, miten se vaikuttaa. Se on kyllä totta, että liika hoitoaine latistaa hiukset, mutta vaikka käyttäisin vain peukalonpään kokoisen määrän hoitoainetta ja senkin laittaisin latvoihin, niin hiukset silti ovat littanat. (Eli ilmeisesti mulla ne perusshampoot on se littanoittava juttu.)