Kulutusjuhla

Ekologisempi kuumemittari

Nana Q. löysi Yliopiston apteekista viiden euron hintaisen, ympäristöystävällisen kuumemittarin: ”Kyseessä on perinteisen kuumemittarin näköinen instrumentti, jossa elohopea on korvattu Gallinstan-seoksella. Galliumista, indiumista ja tinasta valmistettu seos on täysin myrkytön ja ympäristöystävällinen. Mittari on valmistettu lasista, joten se ei sisällä myöskään PVC-muovia tai allergisoivia materiaaleja.

Ekologista on sekin, ettei laite tarvitse paristoja. Mittaustulos syntyy neljässä minuutissa. Laitteen saksalainen valmistaja Geratherm antaa tuotteelleen elinikäisen takuun.” (Mari Koo)

6 Comments

  1. Minulla on tuollainen. Se näyttää 0,4 astetta korkeampia lukemia kuin kaksi muuta taloudesta löytyvää mittaria. Kuittia ei ole tallella, joten takuusta tuskin on mitään iloa. Voisihan tuon viedä vaikka työpaikalle…

  2. Joko mittari näyttää liikaa tai kahdessa muussa mittarissa on virhettä alaspäin. Noin pienestä otannasta en lähtisi vielä arvaamaan sitä kummassa päässä virhe oikeasti on. Ja erosta tuskin on kuitenkaan haittaa jos sen suuruuden tietää ja jos se pysyy koko mittausalueella samana..

  3. Yleensä takuu ei vaadi kuitteja tms. Sen kuin olet yhteydessä valmistajaan.

  4. Ilmeisesti apteekeissa ei ole enää vuosiin myyty elohopeaa sisältäviä kuumemittareita. Varsinaista kieltoa ei ole, mutta apteekit ovat keskenään sopineet elohopeamallien myynnin lopettamisesta. Vuodelta 2007 on myös EU-direktiivi, joka kieltää elohopean käyttämisen mittauslaitteissa, mutta tuota ei ole kai vielä toteutettu Suomen lainsäädännössä.

  5. Kiitos tiedosta, cele! Tämähän oli valaisevaa.

  6. Onhan toki hienoa, että on luontoystävällisiä välineitä, mutta itse en luota tähän uuteen mittariin. Olen ollut pari päivää todella sairaana ja normaalisti tässä olotilassa kuume on ollut 38 kieppeillä. Uusi mittari näyttää sinnikkäästi juuri ja juuri yli 37. Koko ajan, päivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta. Eli – mieluummin kuitenkin käyttäisin mittaria joka tekee sen mitä sen pitääkin.