Kulutusjuhla

Käyttökelpoista take away -mukia etsimässä

Anu etsii toimivaa take away -juoman kestokuppia: ”Teräksinen termosmuki 1) maistuu pahalle, kun siitä juo, 2) sen kansi ei ole tiivis eikä sen “läpi” voi juoda, 3) alkaa maistua vielä pahemmalle, kun kahvissa oleva maito jysähtää sen seinämiin, 4) ei kestä konepesua, vaan vaatisi jotain ruokasoodalla hankaamista, että sen saisi puhtaaksi.

Posliininen, silikonikantinen, tuplaseinäinen muki kestää kyllä konepesun eikä maistu metalliselle, mutta se on 1) iso, 2) painava, 3) särkyvä.

Olisikohan olemassa joku muovisempi ja kevyempi vaihtoehto, esimerkiksi kokonaan silikoninen?” (Mari Koo)

5 Comments

  1. En ymmärrä, miten ihmisillä on niin kiire, etteivät ehdi kahviaa juomaan kahvilassa. Tai sitten ovat vaan katsoneet mallia amerikkalaisista.

  2. Minä juon kahvini joskus kahvilassa, joskus muualla – esimerkiksi työmatkalla kävellessäni. Olen myös ulkoistanut kotona juotavan kahvin keiton, koska kunnollisen cappuccino-masiinan ja siihen liittyvän vaivannäön hinnalla saan aika monta kupillista maitokahvia kotitaloani vastapäätä sijaitsevasta kuppilasta. Ei tässä ole mistään joko-tai-asiasta kyse, vaan erilaisista vaihtoehdoista.

  3. Heissan!

    Itselläni on käytössä Tupperwaren termosmuki. Ei vuoda, voi pestä koneessakin.. tässä kuva http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=95184685.. Ei ole kuvastotuote, joten kannattaa kysellä esittelijöiltä jos heitä tuntee. Jos tuotteessa on valmistus vikaa, on sillä se kuuluisa ikuinen takuu. Ja Tuperhan kierrättää esittelijöille palautetut tuotteet.. Ainakin jossain vaiheessa heillä oli Recycle -sarja, jossa materiaalina vanhat palautuneet tuotteet.

  4. Muovimuki ei oikein ole hyvä kahvimuki, ei maultaan kuin ei muutenkaan.

    Olen töissä käyttänyt viikkoja samaa halpaa ja heikkoa paperimukia ilman mitään ongelmia. Joissain kuppiloissahan on kahvimukiksi vaihtoehtona sellainen jämäkämpi pahvimuki, jossa on rypytetty pinta ”eristeenä”. Jos tuollainen peruspaperimukikin kestää viikkoja niin tuo jämäkämpi malli varmaan vähintään kuukauden(?) Ei mikään ikuinen ratkaisu, mutta jos haluaa vähentää jätteen määrää ja kertakäyttöisyyttä niin reilusti tyhjää parempi.

  5. Slate:ssa on (lukuarvoltaan) loistavia tuotevertailuja. Valitettavasti kahvikuppeja ei löydy, mutta vesipullojen käyttäjille tiedoksi http://www.slate.com/id/2172541/