Kulutusjuhla

Lemmikin tahokasta karvanhoitoa Furminatorilla

Furminator-nimisestä kissojen, koirien ja vaikka hevosten turkinhoitoon tarkoitetusta laitteesta olen viimeisen vuoden aikana nähnyt useamman kehun ja maininnan myös suomalaisissa blogeissa.

Joten kun taannoin luin Mustan ja Harmaan blogista, että kyseinen erikoiskampa on Stockan kanta-asiakastarjouksena (39 euroa eli ei silti mikään halpa, nettikaupoista löytyy edullisemminkin) tämän maaliskuun, niin päätin lopulta tehdä hankinnan. Asuinkumppanilla on sen verran pöyheä ja runsaskarvainen turkki, ettäkarvanlähtö näkyy myös kaikkialla kodissa.

Käytännön testaamisen jälkeen on pakko yhtyä kehujiin. Olen harjannut Villi-kissaa lähinnä pihamaalla, koska karvaa irtoaa niin mielettömiä tukkuja. Videota kuvailin sen sijaan sisätiloissa, eikä se mitenkään kerro koko totuutta harjan toimivuudesta.

Video on muutenkin erittäin epämääräinen häröily, koska minun taidoilleni on vaativat tehtävä samanaikaisesti toisella kädellä kuvata videota, toisella harjata kissaa ja vielä puhua samaan aikaan. Eikä kissaherra nyt kaikkein suosiollisin ole näihin touhuihin.

Kaikille kissaroduille harja ei sovi (ei varmaan koirillekaan), josta lisää Herra Mäykyseltä.

4 Comments

  1. Minäkin kokeilin koiralleni furmista, kun sitä niin kovasti kehuttiin. Mielestäni se ei ole sen parempi kuin tavallinen metallihara (myydään Stockalla hintaan 5 euroa). Furmiksessa vaan karvat jäävät harjaan kiinni ja siitä niitä saa koko ajan nyppiä pois. Liian vaivalloista minulle.

  2. Olen blogeissa huomannut, että koira ihmiset eivät välttämättä ole kokeneet Furminaatoria paremmaksi kun muut kammat, mutta kissan omistajat ovat lähes taivaissa Furmiksen ostettuaan. 😀

    Ainoa ongelma tosiaan on missä furmistella. Pihalla on vaikeaa kun kissalla on valjaat, mutta sisällä karva leijaa joka paikkaan!

  3. Tuskin tuo kaikille elukoille sopii. Mutta kuten sanottu, niin Villiltä ainakin lähtee tehokkaasti karvaa kunnon tuppoina: vaikka karvat jäävät harjaan kiinni, niin silti se harja onnistuu irrottumaan karvaa tehokkaasti. Tavalliseen kissaharjaan verrattuna ero on melkoisen selvä. Ja joo, karvaa pöllyää runsaasti!

  4. Meette vaan vessaan / kylppäriin furmaamaan jos ei ole pihaa. Siinä on sitten myös hana lähellä, voi lopuksi kastella kädet ja vetää turkista loput furminattorin irrottamat mutta leijuman jääneet – irtokarvathan tarttuu parhaiten märkiin käsiin.