Kulutusjuhla

Kaupat kiinni pääsiäisenä pe ja su, maanantaina auki neljä tuntia

Piipahdin tänään kolmen aikaan iltapäivällä läheisessä S-marketissa, ja siellähän oli jo täysi pääsiäistohina päällä. Joten siis muistutuksen vuoksi kauppojen aukioloajat nyt pääsiäisenä (lähteenä PTY):

 • Pitkäperjantaina kiinni
 • Lauantaina saa olla auki normaalisti eli klo 7-18
 • Sunnuntaina eli 1. pääsiäispäivänä kiinni
 • Maanantaina eli 2. pääsiäispäivänä saa olla auki neljä tuntia klo 8-18 välillä. Esimerkiksi Alepat ovat avoinna klo 12-16. Lisäys: Kuten Annamaija kommentoi, niin auki saavat olla vain alle 400 neliön kaupat, siis ne, jotka muutenkin saavat olla sunnuntaisin auki.

Poikkeuksen näihin aukioloaikoihin tekevät tietysti ne liikkeet, jotka muutenkin ovat auki pyhäpäivästä riippumatta, eli osa pikkukaupoista, ja asematunnelin kaupat Helsingissä.

Aurinkoista pääsiäistä kaikille Kulutusjuhlan lukijoille, kirjoittajille, kommentoijille ja vinkkaajille!

7 Comments

 1. Korjaus: maanantaina saavat olla auki vain alle 400 neliöiset kaupat eli ne, jotka ovat koko vuoden sunnuntait auki. Ja auki saa olla 4h välillä 12-21 muistaakseni, mutta tuo 12-16 on vakiintunut aukioloajaksi ko päivinä.

 2. Kas tossa postissahan se maanantain aukiolorajoitus olikin…

 3. Myös ABC-huoltoasemien Salet ovat varmasti auki sen 24/7 myös pääsiäisenä palvelemassa meitä, jotka emme edes tajunneet pääsiäisen olevan NYT.

 4. Annamaija, tuo neliörajoitus jäi todellakin tekstistä pois, kiitos vaan kommentista!

  Matti, jep, kyllähän sitä nykyisin ruokaa ja juomaa saa ostettua monesta paikasta, vaikka pyhät unohtuisivat 🙂

 5. Hei, olipa kiva löytää tutusta paikasta infoa kauppojen pääsiäisen aukioloajoista. Tännehän sitä olisi pitänyt heti hoksata tulla 🙂

 6. HannaManna, olit ilmeisesti yhtenä niiden suurinpiirtein tuhannen joukossa, jotka eilen olivat Googlen avulla päätyneet tänne etsiessään tietoa kauppojen pääsiäisaukioloajoista 🙂