Ympäristöjärjestö Dodo palkitsi Tampereen kaupungin säästosuunnitelmat vuoden tahattomana ympäristötekona. Vähentämällä liharuoan määrää tamperelaiset pienentävät kaupunkilaisten ekologista jalanjälkeä tuntuvasti, Pääsiäissaari-palkinnon tiedotteessa todetaan. ”Tamperelaisten ruokalistalle tulee lisää hyviä kasvispääruokia. Linssejä, papuja ja soijaa sisältävien ruokien kehitystyö on vauhdissa ja tuloksia saadaan maistella syksyllä. [- – – ] Palkinnolla Dodo ry korostaa, että liharuoan ei tarvitse kuulua päivittäiseen ruokavalioon. Tampereen Aterialla on mahdollisuus olla kestävän ja herkullisen ruokavalion suunnannäyttäjä. Kaupungin omistama yritys vastaa noin 35 000 tamperelaisen päivittäisistä ruoista virastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa.” (Mari Koo)