Sanakarissa moititaan elintarviketeollisuuden lisäaineiden käyttöä: ”Se, mitä meille markkinoidaan esimerkiksi aitona savusaunapalvina, ei todellisuudessa ole nähnyt sen paremmin saunaa kuin savuakaan. Grilliritilän jättämältä näyttävät raidatkin valmispihveissä (tai makkarasiivuissa, joita mm. Atria pihveiksi nimittää) ovat kemiallisesti aikaansaatuja eikä pihvi ole käynyt lähelläkään grilliä. Pahinta kuitenkin on, että elintarviketeollisuuden valheellinen markkinointi merkitsee valtavaa lisäaineiden määrää jokapäiväisessä ruoassamme. Oma ikäluokkani on noita aineita ehtinyt elämänsä aikana nauttia varmaan jo satoja kiloja, mutta nyt olisi aika varmistaa, että edes lapsenlapsemme (kuvassa omani) saavat syödäkseen oikeaa, terveellistä ruokaa eivätkä mitään kemiallisesti koostettua moskaa. [- – -] Tuottajan käsistä suurin osa suomalaista ruokaa lähtee varmaan vielä puhtaana raaka-aineena (ellei raisiolainen rehu ole sitä ehtinyt pilata), mutta kotimainen teollisuus tekee siitä jos ei suorastaan ihmisravinnoksi kelpaamatonta, niin ainakin epäterveellistä.” (Mari Koo)