Kulutusjuhla

Lähikaupan palvelut yllättivät

Tampereen Sammonkatu 26:n K-Extra yllätti eilen todella positiivisesti. Kaupan olutvalikoima on huikaiseva! Piskuisesta hyllystä löytyi useita oluita, joita en ollut nähnyt missään aiemmin. Jokaista oli tarjolla vain muutama pullollinen, mutta erilaisia oluita ja siidereitä hyllystä löytyi varmaan 30-40 kpl. Sama tyyli näkyi myös muualla pikkukaupassa: tuotevalikoima on laaja, mutta yksittäisiä tuotteita on vähän.

Myös kassalla tuli ylläri: lauantaisin jokaiselle yli viiden euron ostoksen tekevälle annetaan rivi lottoa (1/10 osuudella). Aika hauska pikkujuttu, joka sai ainakin minut hyvälle tuulelle. Vaikka olikin vain kaksi oikein.

On itseasissa hämmästyttävää miten vähän ruokakaupat Suomessa pyrkivät erottumaan toisistaan. Kaikissa on kaikki samat tuotteet eikä mitään, jolla erotuttaisiin muista. Muilla vähittäismyynnin aloilla kun puhutaan koko ajan erikoistumisesta, niin ruokakaupoissa tasapäistetään. Outoa.

2 Comments

  1. Minä pidän omasta K-extra lähikaupastani. Heillä on laaja valikoima pienessä kaupassa, ystävällinen palvelu, mahtavat aukioloajat näin yö-työläisen näkökulmasta. Meidän lähikauppa on erikoistunut välipaloihin ja lounaisiin, ja tuoretta pullaa löytyy melkein aina.

  2. Kotokylän pienessä K-Kaupassa on yllättävän hyvä juustovalikoima ja mikäli menee heti aamusta ostoksille, leipomotuotteissa on myös varaa valita. Erityisesti makeita herkkuja haetaan nimenomaan tästä kaupasta. Toisessa lähiseudun kylässä on vielä pienempi Keskon putiikki, joka on erikoistunut lähituotantoon. Kaupasta saa sesongista riippuen esimerkiksi taatusti tuoretta hirveä ja jänistä.