Benrope on tutkaillut virvoitusjuomien hedelmämäärää: ”Kovasti kehuvat tehtailijat tuotteidensa aitoa makua. Ei mitään keinotekoista, vain aito hedelmä maistuu meidän tuotteessa. Kiinnostus heräsi, paljonko noissa hedelmäisissä hiilihapotetuissa juomissa oikeasti on hedelmää?

Fanta mainostaa appelsiinivirvoitusjuomassaan olevan huimat viisi prosenttia appelsiinimehua. Huh! Siis puolen litran pullossa mehua on 2,5 senttilitraa. Mandariinilta maistuvassa versiossa mehupitoisuus on pudonnut kolmeen prosenttiin. World Ananas -maussa prosenttimäärää ei enää ilmoiteta mutta mehua on vähemmän kuin hiilidioksidia ja happamuudensäätöainetta, siis olemattoman vähän. Ainesosissa ei mainita sanaa ”ananas” lainkaan. Metsämarjan makuisessa tuotteessa ei enää väitetä olevan mehua lainkaa, pelkillä aromeilla pärjätään. Tosin aromit ovat ainesosalistassa väriaineiden alapuolella.

Appelsiininmakuinen Hartwall Jaffa saa makunsa aidosta hedelmästä, siksi mehua onkin peräti kaksi prosenttia. Siis puolen litran pullossa sitä on yksi senttilitra, pullon pohja ehkä peittyy. Ananas Light sisältää alle prosentin mehua mutta Tropiikin Guava Light fantamaiset viisi prosenttia.

Olvi ei kerro tuotteidensa mehupitoisuutta, osa sen virvoitusjuomista ei kuitenkaan sisällä mehua lainkaan.” (Mari Koo)