Kulutusjuhla

Ilmaista, hyvää ruokaa suoraan luonnosta

Juhana Harju kehottaa nyt suuntaamaan luontoon ja villivihannesten keräämiseen: ”Villivihannekset ovat ravintoarvoltaan usein parempia kuin kauppapuutarhojen vihannekset. Edellisissä on usein enemmän mineraaleja, karotenoideja ja flavonoideja kuin kaupallisesti viljellyissä lajikkeissa. Lisäksi villivihannekset ovat edullista syötävää. Niiden poimiminenhan ei maksa mitään ja on usein suorastaan mukavaa puuhaa.

Käyttökelpoisia, yleisiä ja helposti tunnistettavia villivihanneksia ovat esimerkiksi vuohenputki (kuvassa), poimulehti, nokkonen ja voikukka. Jos ketään ei ole luonnossa kulkiessa opastamassa, villivihanneksia oppii tunnistamaan hyvin erityisillä villivihanneskursseilla, joita järjestetään eri puolilla Suomea.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. …ja Laman lumo -blogissa on hyviä ohjeita niiden laittamiseen!