Kulutusjuhla

Mihin parveketta käytetään?

Ohari kyselee parvekkeen merkityksestä: ”Ei sillä, että edes harkitsisin tupakoinnin lopettamista, tulin ihan muuten vaan ajatelleeksi, että mitä ihminen tekee parvekkeella, jos ei tupakoi. Siellä voi harjoittaa pienimuotoista maataloustoimintaa toki, mutta mitä iloa on kehäkukista, jos niitä ei kukaan katsele – jos siis ei tupakoi ja käy parvekkeella siksi? Jos ei tupakoi eikä käy parvekkeella siksi, voi kehäkukkain kastelunkin kanssa olla vähän miten sattuu (arvioin näin, koska joskus on vaikka tupakoi). Tunnelmallisia kynttilöitä ja lyhtyjä voi poltella pimenevässä illassa, mutta jos ei samalla polttele kessua, mitä iloa on tunnelmavalaistuksesta?

Ihan siltä varalta, että jonain päivänä viimein tulisin järk hurahtaisin tupakoimattomuuteen, kysynkin nyt teiltä rakkaat tupakoimattomat parvekeenhaltijalukijani: miten hyödynnätte sitä erikoista tilaa, joka on ulkona mutta jota ei voi kaivella?” (Mari Koo)

6 Comments

 1. Itse ainakin viettäisin lämpimään aikaan mielelläni aikaa parvekkeella töitä tehden, mutta vastapäinen talo kyyläävine naapureineen ja parvekkeineen on noin 20 metrin päässä joten meillä pidetään yleensä verhot päivisinkin vähintäänkin ”näköeste-raollaan” eikä parveketta tosiaan käytetä kuin tupakkavieraiden toimesta. Ongelma korostuu erityisen paljon asuttaessa kerrostalon alemmissa kerroksissa, jolloin valtaosa vastapäisen talon naapureista voi tuijotella suoraan sisälle.

 2. Joissain aiemmissa asunnoissa on ollut tuoleja tai sohvakin parvekkeella, ja ihan on tullut istuskeltua (lukeminen, seurustelu) kesäisin.

  Nykyiseen asuntoon kaipaan parveketta vauvannukutuspaikaksi. Se olisi pykälää kätevämpi kuin ravata itkuhälyttimen kutsumana kaksi kerrosta alemmas pihamaalle.

 3. Vauvan nukutus ja auringonotto/lukeminen/neulominen ovat tällä hetkellä meidän käyttötarpeet. Ja tuuletus näin helteillä, aina kun naapurin tupakoija hoksaa olla poissa omalta parvekkeeltaan, muuten on savut sisällä…

 4. Tupakoin ja kasvattelen chilejä sekä tuijaa. Tosin siellä on kyllä istuskelu- ja juovuskelupaikatkin – runsaasti tilaa siis muihinkin aktiviteetteihin. Mutta kun, ylä- ja alakerran naapurit heittävät kunnon ovenläimimis-shown heti, jos käyn tupakalla tai jos sieltä kuuluu ääniä. Heidän vieraansa kyllä saavat huutaa, tupakoida ja melskata -> minä olen ongelma.

  Kaivelen siis mielellään tupakkaa taskusta ja lähdenkin tästä parvekkeelle! Lasitetulle, huom!!!!

 5. Aamukahvit omalla parvekkeella auringonnousun aikaan. Se on niin parasta.

 6. Vaatteiden kuivatus ja tuuletus.

  Fillareita kannattaa säilyttä parvekkeella. Muulta rosmo voi ne viedä.

  Lisäksi parvekkeelta voi tarkkailla ratikoita, ihmisiä kävelemässä, jne.

  Ja kun tulee lenkiltä, niin parvekkeella voi odotella lämmön laskua.