Helena on tyytyväinen vanhojen sormusten edulliseen uudelleenmuokkaukseen: ”Viime aikoina olen alkanut haikailla uutta sormusta, sellaista joka mahtuisi paksuihin sormiin. Taisin kerran jo ehtiä kuiskailla läheisille, että toivomuksena olis uusi rinkula synttäreille. Kunnes päähän pätkähti kysyä kultasepältä voiko vanhat sulattaa ja tehdä niistä uuden.

Kultaseppä katseli kantamustani – neljää sormusta – ja sanoi, ettei tarvitse välttämätä sulattaa. Nämä voi suurentaa, jos pidätte näistä. Tietysti pidän ja siis halusin suurennoksen. En ollut itse hoksannut tällaista mahdollisuutta.

Nyt kimaltavat lähes viisikymmentä vuotta vanhat briljantit ja kulta niin että häikäisee, kun suurennusoperaation lisäksi sormukset puhdistettiin. Olen tosi onnellinen sormuksistani, eikä maksanut paljon. Hinta on kympeissä, kun uudesta puhuttaessa olisi tullut sataset kukaties tuhannet eurot nostettavaksi pöytään. (Mari Koo)