Kulutusjuhla

Kulutusjuhla sai Kuukauden ruokablogi -tunnustuksen

Täytyy myöntää, että pikkuisen yllätti sähköposti, jossa kerrottiin, että Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelmassa Kulutusjuhla on valittu Kuukauden ruokablogiksi. Ai ruokablogi? Eihän täällä suuresti kokata! kk_ruokablogi_elokuu_09

Mutta perustelut valinnalle olivat vakuuttavat:

”Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma valitsee joka kuukausi Kuukauden ruokablogiksi blogin, joka edistää toiminnallaan ruoasta käytävää keskustelua, kerää kiinnostuneita ruoka-aiheiden ympärille ja toimii hyvänmakuisen ruoan puolesta.

Vaikka Kulutusjuhla ei keskity pelkästään ruokaan, kuluttajanäkökulma kauppoihin, ravintoloihin ja syömiseen yleensä on ollut siellä kiitettävästi esillä. Aktiivinen blogi herättää tärkeää keskustelua ruoan hinnasta, laadusta ja eettisyydestä. Muiden blogien lainaaminen tekee Kulutusjuhlasta moniäänisyydessään kiinnostavan. Siitä onkin tullut toimiva kansalaisfoorumi, jonka aiheisiin on helppo tarttua.”

Kiitän kunniasta Kulutusjuhlan puolesta ja tietysti pidetään ruoka mukana jatkossakin: syöminen on kulutuksessa osa, jota ilman ei voi olla. Samalla siihen sisältyy paljon niin järkeä kuin tunnettakin, eettis-ekologisuuden, hinnan ja ravitsemuksellisuuden lisäksi.

Heinäkuun Kuukauden ruokablogi-tittelin oli saanut Kinuskikissa.
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman alla kiinnostavaa Sanoja lautaselta -blogia kirjoittaa Haarukka.

3 Comments

  1. Onneksi olkoon ja tervetuloa joukkoon!

  2. Onnea vaan. Täällä on hyvä meininki!

  3. Kiitos onnitteluista! Jams, Kulutusjuhlan mieli on laaja ja ruoka tietysti merkittävässä osassa 🙂