Havaintoja-blogissa toivotaan ihmisiltä enemmän toimintaa mm. elintasoerojen vuoksi: ”Uutisissa kerrottiin tänään, että nälänhädästä kärsivien määrä on ylittänyt miljardin ihmisen rajan. Se saa sanattomaksi. Ja kuinka inhoankaan politiikkaa ja ns. rikasta länttä. Yök. Äiti kysyi kerran, kun kerroin ostaneeni Kom-teatterin kaksi levyä (Kansainvälinen ja Porvari nukkuu huonosti), että eikös nuo asiat ole jo historiaa (siis aiheet, joista lauletaan). Itse olen sitä mieltä, että aa pieni ihminen on edelleen voimaton ja elintasoerot kasvavat myös Suomen sisällä saati sitten koko maailman mittakaavassa, kenties ”riistäjän” nimi ja ulkomuoto on vain muuttunut, ja bee vaikka Suomessa yhteiskunnalliset asiat olisivatkin suhteellisen hyvin, niin maailmasta löytyy toistasataa maata, joissa laulujen teemat ovat todellisuutta myös vuonna 2009. Toki 1960- ja 1970-lukujen poliittisissa on kosolti asioita, joita en allekirjoita, ne ovat naiiveja ja oman aikansa tuotteita ja yksisilmäisiä jne. – mutta kuuntelen silti. Toivoisin myös nykymaailmassa olevan enemmän aatteen paloa. Ihmisten pitäisi ajatella ja toimia enemmän, olla kiinnostuneita.” (Mari Koo)
<