Kulutusjuhla

Soodalla ja etikalla WC-tukos irti

Kirsi on testannut vanhat keinot tukkeutuneen wc-pöntön avaamisessa: ”Kehotettiin ystävällisesti kaatamaan kahvikupillinen ruokasoodaa jumivaan pönttöön, kertoipa joku homman tehostamiseksi käyttäneen lisäksi myös lurauksen lämmitettyä etikkaa. Niinpä siis allekirjoittanut marssi lähikauppaan sooda- ja etikkaostoksille. Ja kotiinpäästyään heitti ensin pönttöön soodat, ja viiden minuutin päästä muutaman desin kattilassa lämmitettyä etikkaa. Valtava suhina ja kuplinta kävi altaassa (joku kemisti osannee kertoa selittyksen hapon ja emäksen kohtaamisesta kirsun vessanpöntössä), ja muutaman kerran vetelyn jälkeen kuuluu pöntöstä mukava lurina ja kohina – aivan kuin vanhaan hyvään aikaan.

[Disclaimerina tähän väliin: kyseisellä sivulla myös ehdottomasti kiellettiin etikan ja soodan käyttö, JOS pönttöön on menty jo käyttämään jotain kaupallista tukoksenräjäytys-ainetta.] (Mari Koo)

1 Comment

  1. Toimii, vaikkei etikkaa kuumentaisikaan. Meillä menee keittiön lavuaari jatkuvasti puolitukkoon, joten käytän tätä kikkaa aina tiskaamisen yhteydessä (eli meillä kerran viikossa:D). Päälle voi laittaa vielä kiehuvaa vettä. Joissain ohjeissa kehoitetan laittamaan vielä suolaa soodan kaveriksi, mutta en tiedä mikä siinä on ideana.