Kulutusjuhla

Oman kulutuskäyttäytymisen järkevöintiä

Säätäjä-Salla on opetellut muuttamaan ostokäyttäytymistään järkevämmäksi: ”Päätin ostoksettoman viikkoni tasan viikko sitten lauantaina. Olin siis tehnyt kaikki ruoka- ja muut kauppakäyntiä vaativat shoppailuni jo edellisenä lauantaina enkä näiden päivien välillä ostanut mitään, vaikka silloin tällöin mielessä erilaisia tarpeita kävikin. Voin röyhistellä: linja piti hienosti enkä tullut käyneeksi marketeissa kertaakaan. Muutenkin rahanmeno rajoittui pakollisten laskujen maksuun ja pakolliseen junamatkaan. [- – -] Ehkä tärkein oppamani asia: Pidä viikkoruokalistaa. Sellaista ei ole mitenkään vaikea suunnitella. Aloita viikko ruoalla, josta pidät ja jota on helppo muuttaa monenlaiseen muotoon sitten, kun alkumuoto rupeaa kyllästyttämään. Aloitin ostoksettoman viikkoni tomaatti-papukeitolla. [- – -] Ostosten tarkkailu on näköjään harrastus, johon jää koukkuun melkein siinä missä itse ostosten tekemiseenkin. Seuraavaa viikkoa tulee tervehtimään viikkoruokalista, jolla mahdollisimman pitkälti jo kaapista löytyvää, edullista ja terveellistä ruokaa.” (Mari Koo, kiitos vinkistä Katleenalle! Sallan blogissa on paljon muutakin hyvää arjen kuluttajuuteen liittyvää tekstiä.)

1 Comment

  1. Tai syö ulkona. Kun syö runsaan lounaan, niin ei juuri mitään enää illalla tarvitse. Jos tarvitsee, niin mysli tms riittää. Kaupassa ei tartte käydä kuin kerran kuukaudessa.

    Viikonloppuisin kelpo brunssi tai myöhäinen lounas riittävät.

    Miksi ihmeessä ruokaa pitäisi tehdä kotona? Hirveä vaiva.