Kulutusjuhla

Karhu korvasi reikiintyneet lenkkarit uusilla

Lähetin kenkävalmistaja Karhulle sähköpostia noin kuukausi sitten:

”Hei,
ostin vajaa vuosi sitten Karhun lenkkikengät. Kengät ovat olleet mainiot, mutta kuukausi sitten molempien kenkien kangas alkoi hajota (kts. liitteenä oleva IMG_5166kuva). En nyt niin innokas juoksija ole, että tossut olisivat olleet käytössä tuhansien kilometrien verran, ja olettaisin, että tämän hintaluokan kengät kestäisivät myös kankaaltaan. Muiden juoksukenkien kanssa tätä ei ole käynyt, lieneekö tuo vahvike riittäny tarpeeksi pitkälle tms.

Eli siis toivoisin saavani hyvitystä tästä. Kenkiä voi toki edelleen käyttää, mutta reiät tekevät oman haitapuolensa.

Kuinka siis tulisi menetellä?

Ystävällisin terveisin
Mari Koistinen”

Vastausta ei kovin nopeasti kuulunut, mutta viime viikolla sain sähköpostin:

”Hei Mari,

Pyydän anteeksi viiveellä tulevaa vastaustani!

Asia on harvinaisen selvä eli saat uuden tuotteen tilalle, jos olet siihen tyytyväinen? voidaan vaihtaa väriäkin, miten vaan haluat?”

Vastasin, että värillä ei ole väliä ja kerroin kokoni ja osoitteeni. Tänään sitten noudin postista uudet, punaiset, samanmalliset kengät sekä kenkien säilytyspussin.

Saa nähdä, kestävätkö ne vanhoja paremmin vai ovatko jalkani niin oudon malliset, että ne kuluttavat näihin kenkiin reiät. Muutoin olen ollut tossuihin oikein tyytyväinen.

Myös vanhat säilyvät kakkoslenkkareina, koska eiväthän reiät (jotka ovat kuvanottohetken jälkeen kasvaneet) suoritusta niin pahasti haittaa.

2 Comments

  1. Miehen karhuille kävi ihan samoin pari vuotta sitten, mutta sisäsyrjän puolelta. Mies sai uudet kengät lähetettyään vanhat Karhun tehtaalle. Karhulla oltiin sitä mieltä, että kyseessä ei ole valmistusvirhe. Uusiin tuli reijät jonkin ajan päästä samoihin kohtiin, mutta sitten olin pikkuvaimo ja parsin kengät, kun palautusrumbaa ei viitsitty toistaa. Olisi ehkä pitänyt.

    • Epäilen, että minullakin uudet tossut reikiintyvät samalla tavalla. Ja sitten varmaan toimin kuten sinä, eli paikkaan ne reiät. Katsotaan, miten käy.