Kulutusjuhla

Elisan omistaa Saunalahden, mutta laajakaista on silti Elisalla kalliimpaa kuin Saunalahdella

Pete on tyrmistynyt tavasta, jolla Elisa kohtelee laajakaista-asiakkaitaan. Hinnat ovat nousseet ja palveluja vähennetty, ja Pete on ollut myös Elisaan yhteydessä aiheesta. ”- – – vääryyttä lisää entisestään se, että Elisan omistama Saunalahti tarjoaa tuplasti nopeampaa eli 2M/1M -yhteyttä Elisan hitaampaa yhteyttä halvemmalla, hintaan 23,90 e/kk! En voi lainkaan käsittää, miten Elisan verkossa toimiva, Elisan täysin omistama yritys – eli käytännössä Elisa itse – voi tarjota parempaa tuotetta halvempaan hintaan kaikille muille, paitsi vanhoille, uskollisille asiakkailleen. [- – -] sama yritys voi myydä toisille huonompaa tuotetta kalliimmalla kuin parempaa tuotetta toisille. Asia on ennen kaikkea epäreilu, mutta epäilisin, että se saattaa jopa rikkoa lakiakin. Ainakin se rikkoo hyvää tapaa. Jos en olisi sähköpostiosoitteeni vuoksi kiinni Elisassa, vaihtaisin ehdottomasti heti yhteydentarjoajaani esimerkiksi Soneraan tai Welhoon – mihinkä tahansa muuhun kuin röyhkeisiin Elisaan tai Saunalahteen.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Eipä tuossa mitään laitonta ole kun asiakkaita ei syrjitä minkään lakiin kirjatun rangaistavan syyn perusteella. Petehän on vain itse päättänyt olla vaihtamatta halvempaan vaihtoehtoon koska menettäisi pitkäaikaisen sähköpostiosoitteensa – eihän Sonerakaan tarjoa vanhoille kännykkäasiakkailleen halvempia hintoja vaikka sama yritys myy halpoja liittymiä Tele Finland -brändin alla.

    Ja mitä tulee tuohon sähköpostiosoitteeseen, suosittelisin joka tapauksessa lämpimästi joko hankkimaan oman verkkotunnuksen (maksaa uudelleenohjauskuluineen vain kymppejä vuodessa) tai liittymään esimerkiksi IKI ry:hyn, jolloin oma osoite säilyy muuttumattomana vaikka operaattori vaihtuisikin. Operaattorit ja heidänkään osoitteensa kun eivät muutenkaan ole ikuisia..

    Nimim. IKI:n jäsen vuodesta 1997.

  2. Näinpä juuri. Vaikka Elisa Saunalahden omistaakin, ei se missään nimessä tarkoita tai edellytä sitä, että niiden tuotteiden, hinnoittelun tai markkinoinnin tulisi olla samanlaisia.

  3. iki.fi:stä voi edelleenlähettää sähköpostit kahteen eri osoitteeseen. Voi siis käyttää gmailia ja nauttia liki täydellisestä spam-suodattimesta ja silti tallettaa vietit helposti vaikka omalle koneelle.

    Suosittelen!