Kulutusjuhla

Jos et halua puhelinluetteloa, muista kieltää se erillisellä lapulla ovessasi

En nyt äkkiseltään löytänyt tietoa, milloin puhelinluetteloiden jokavuotinen jakelu alkaa pääkaupunkiseudulla. Mutta olettaisin, että perinteitä noudatetaan ja puhelinluetteloihin liittyvä ovikellojen rimputus alkaa tammikuun lopulla. Tampereella Fonectan luetteloita jo jaetaan.

Siispä jos et puhelinluetteloita kaipaa, niin muista laittaa erillinen lappu ”Ei puhelinluetteloita” oveesi. Kiinnitä se myös niin, että jakaja sen varmasti huomaa. Lapun voi askarrella itse tai tulostaa valmiin. eipuhelinluetteloita

Vuoden 2011 Fonectan puhelinluettelon jakelun voi kieltää jo nyt nettilomakkeella.

”Fonecta tarjoaa myös mahdollisuuden peruuttaa Puhelinluettelo suurimmilla jakelualueilla eli Helsingin Seudun ja Pirkanmaan puhelinluetteloalueilla. Vuoden 2011 Puhelinluettelon jakelun voi näillä alueilla peruuttaa täyttämällä alla oleva lomake 30.11.2010 mennessä. Muualla Suomessa Puhelinluettelon vastaanottamisesta voi kieltäytyä ”Ei Puhelinluetteloa” -ilmoituksella laatikossa tai ovessa.”

Kiitokset Fonectalle tästä mahdollisuudesta! Vastaakohan Eniro kuluttajien viime vuonna virittämään toiveeseen ja laatii samanlaisen palvelun?

8 Comments

  1. Ainakin aiempina vuosina on pk-seudulla Fonectan luettelon jakoaika ollut tammikuun lopusta maaliskuun alkupäiviin. Ja Eniron luettelo tulee sitten huhtikuussa.

  2. Kiitos taas muistutuksesta! Milloinkahan päästäisiin siihen tilanteeseen, että puhelinluettelo olisikin opt-in-palvelu, eli ne (melko harvat kai enää?) jotka sellaisen haluavat, voisivat sen helposti tilata vaikka kotiovelle. Voisihan kaikkiin talouksiin jakaa infon, että tulossa on ja halukkaat sanokoot hep jos sellaisen haluavat. Voisi olla aika kustannustehokas tapa Enirolle ja Fonectalle.

  3. Serenitas: Hyvä idea, mutta firmat eivät nykyisestä systeemistä luovu niin pitkään kun ne saavat myytyä mainoksia luetteloihin. Silloin kannattaa tehdä isoa painosta, että voi kehua kuinka monta ihmistä tämä mainos tavoittaa. Kysymys kuuluukin, että kuinka monessa taloudessa luetteloa enää avataan kun etsitään vaikkapa kampaamoa?

  4. Eko-Matti, varsinkin vanhempi ja nettiä käyttämätön sukupolvi käyttää luetteloita vielä todella paljon. Siksi tälläisen asian puiminen netissä on vähän hölmöä, kun ne luetteloiden käyttäjät eivät taatusti avaa suutaan tänne. Eiköhän niiden luetteloiden painaminen lopu siinä kohtaa, kun niitä ei enää kannata painaa. Oma veikkaukseni on 10v-15v. Lisäksi puhelinluettelohan on laissa määritelty opus, joten kait se vaatisi myös lakimuutoksen ennen kuin sen jakaminen voidaan lopettaa.

  5. Yksi luettelo vielä saisi tulla, mm. ajan tasalla olevat kartat ovat ihan käteviä olemassa. Mielestäni homma muuttui typeräksi siinä kohtaa kun luetteloita alkoi tulla tuplana, sekä Fonectalta että Enirolta. Kumpi noista nyt on Se Oikea?

  6. Onhan moni haikaillut takaisin siihen aikaan, kun luettelosta tipahti lappu kotiin ja sen sai noutaa esim. kaupasta lappua vastaan. Se sopisi niin meille, jotka emme luettelorumbaa halua, kuin myös niille, jotka luettelonsa tarvitsevat. Mutta eipä taida olla paluuta siihen, ainakaan ennen kuin jompikumpi noista luetteloista tuputtavista firmoista päätä vetäytyä kisasta.