Benrope ahdistuu eläkeajattelusta: ”Olen jo aikaisemminkin suhtautunut skeptisesti siihen saanko eläkettä koskaan ja siltä näyttää, että saattaa kiikkustuoli olla turha haave, vaikka nuo leikkaukset eivät sitä vielä estä. Kiristävät kuitenkin noistakin.

Eläkemurheista ei tarvitse pitkään aikaan huolehtia mutta aika vittumaisilta ehdotukset kuulostavat. Töissä pitäisi olla 40 vuotta, vasta sitten pääsee eläkkeelle. Miten tuo lasketaan, kelpaako kesä- ja osa-aikatyöt? Työttömyysjaksot tietenkin nostavat ikärajaa. Jos kuusikymppisenä saa kenkää, pitäisi tulevaisuudessa 500 päivän jälkeen tulla toimeen peruspäivärahalla, joka tietenkin laskee eläkettä, jonka saaminen siirtyy, koska ei ole työelämässä. Tuossa iässä lienee turha haaveilla kummoisesta uraputkesta, paitsi jos on Paavo Väyrynen, joka tulevaisuudessa hallitsee Suomea vielä Kekkosen ikäisenäkin. Ahdistaa.” (Mari Koo)