Kulutusjuhla

Valokuvaustarvikkeet Suomesta, jotta jatkossakin täällä olisi palveluita

Valokuvaaja Peter Forsgård suosii suomalaista kauppaa: ”Itse pyrin aina ostamaan kaiken Suomesta. Toisinaan on tavarasta joutunut maksamaan hiukan korkeamman hinnan, mutta vastapainoksi on saanut oikean kontaktin jonka kanssa voi tarvittaessa asioida. Kotimaisella kaupalla tai verkkokaupalla on kasvot eli niihin on helpompi olla yhtedessä, jos ongelmia tulee. Tottakai on tilanteita, että kaikkea ei Suomesta saa ja toisinaan hintaero on niin sellainen, että on suuri houkutus tilata ulkomailta.

Tällä hetkellä esimerkiksi videokuvausta järkkärillä helpottavia lisähärpäkkeitä on hyvin vaikea löytää täältä. Lähes ainoa mahdollisuus on hankkia ne ulkomailta. Meillä on valitettvan pienet markkinat ja kaikkea ei vaan kannata tänne tuoda. Tosin ulkomailta ostaminen ei tilannetta yhtään paranna.

Suomesta ostaminen myös takaa sen, että meillä on jatkossa täällä palveluita ja maahantuojia. Samoin ammattitaitoinen huolto- ja korjaustoiminta jatkuu täällä, eikä vermeitä tarvitse lähettää takuuhuoltoon esim. Saksaan.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Nykyisin mulla on kotimaisiin kamerakauppoihin on korkea kynnys mennä palveltavaksi. Rajalassa asioimisesta erityisesti on jäänyt paha mieli. Vain kerran palvelu on ollut ystävällistä. Muilla kolmella kerralla olen saanut joko suoraa vittuilua tai muuten epäsytävällistä palvelua. Kun vanhempia miesasiakkaita samaan aikaan ihan asiallisesti, mietin arvioidaanko asiakkaan lompakon kokoa vai ammattimaisuusastetta, kun myyjä päättää kuinka paljon juuri sinua innostuu palvelemaan.

    Toisaalta Töölössä käytettyihin kameravarusteisiin erikoistuneessa Optotekissa oltiin ystävällisiä. Pääasiassa olen kuitenkin käyttänyt kotimaisia verkkokauppoja. Juuri sen takia, että takuu- ja huoltokuviot olisivat helpompia kuin ulkomailta tilattaessa.

  2. Mulla on samanlaisia kokemuksia Rajalasta, joskin useimmiten siellä on palveltu ihan ystävällisesti. Kerran Rajalassa asiointi tuli puheeksi Hesarissakin kuvaajana työskennelleen naisen kanssa, ja hänkin totesi, että on usein ollut kuin ilmaa kun on mennyt ostamaan Rajalasta kameravehkeitä. Varakkaamman näköisiä miesasiakkaita on kuulemma palveltu silloinkin rivakasti.

    Useimmiten ostan silti kameratavarat Verkkokauppa.comista tai Rajalasta, koska haluan saada ne heti ja haluan uskoa, että voin tarvittaessa mennä johonkin paikkaan valittamaan, jos tulee jotain ongelmia. Niistä saa myös usein ihan siedettävään hintaan, jos jaksaa kytätä tarjouksia.