Kulutusjuhla

Onko tarpeen väitellä asumispaikkojen ekologisuudesta?

Saara perustelee maalla asumisen ekologisia mahdollisuuksia ja miettii kulutusta myös laajemmin: ”Jatkuvan luopumisen ja niukkuuden sijasta yksinkertaistamisen etiikka tarjoaa lisääntyvää elämänhallintaa ja muuton maailmaan jossa on enemmän niin järkeä kuin kauneuttakin.
Arvot ja päämäärät voivat olla yhteisiä erilaisille ihmisille – joskin niitäkin pitäisi silloin tällöin tuuletella kritiikin raikkaassa auringonpaisteessa -, toteutus sen sijaan on parhaimmillaan jokaisen itsensä näköistä. Minusta on jotenkin hedelmätöntä kinastella siitä pitäisikö meidän sulloutua tiiviimmin kaupunkeihin vai muuttaa ekosisseiksi kauas pahasta maailmasta. Kumpikaan vaihtoehto ei varmaankaan sovi aivan kaikille. Parempi olisi alkaa miettimään, miten vihreys saataisiin sopimaan erilaisille ihmisille erilaisiin olosuhteisiin.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Asuminen näillä leveysasteilla ei ole kai koskaan erityisen ekologista eikä kannata edes passiivitaloja vetää tähän, koska jotenkin nekin täytyy valaista pitkän pimeän ajan, ellei istu pimeässä. Jokainen vain tuntuu pitävän aina sitä omaa asumismuotoaan aina kuitenkin jotenkin kauhean hyvänä vaihtoehtona ja kaikki muut ovat aina ilman muuta huonoja. Ei siis ihme, ettei asumisen ekologisuudesta saada aikaiseksi muuta kuin iso kina.