Kulutusjuhla

Dyykkaus vaikeutuu, mutta nälkäiset köyhät jäävät

Petri kertoo dyykkauksen vaikeutumisesta: ”Viimeisen puolen vuoden aikana on kaikkialla kaupungissa rajoitettu dyykkausta: laitettu häkkejä, aitoja, lukkoja, puristimia… Lisäksi vartijat (nuo testosteronipäissään olevat nuoret klopit, jotka haluavat vain päteä) pyörivät entistä hanakammin häätämässä ihmisiä uhkailemalla poliisilla (mutta olkaa huoleti, eivät ne tee sitä kuitenkaan).

Kun pari-kolme vuotta sitten aloitin harrastukseni oli paikkoja runsaasti. Näin äkkilaskemalta tulee mieleen kahdeksan markettia ja muutamia huonekaluliikkeitä. Nyt varteenotettavia ruokapaikkoja on kaksi! Muistelemme dyykkifrendien kanssa vanhoja hyviä aikoja, jolloin roskalaatikoista sai kaiken elämälle välttämättömän ja vieläpä luxusta päälle.

Toisaalta, kun viimeisenkin kaupan roskis saadaan lukkojen taakse niin alituinen kissa-hiirileikki loppuu. Kauppiaiden ongelma saadaan pois silmistä. Sen sijaan ongelma jää jäljelle – nälkäiset vatsat. Kai luitte uutiset, että seurakuntien ruokajonot ovat vain kasvaneet entisestään.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Näitä roskisasioita muuten valvoo myös palotarkastaja. Niiden mukaan kauppojen roskisten on oltava lukkojen takana. Tämä selvisi, kun joskus muinoin joku kävi polttamassa lehtiroskiksen.

  2. Tosi on – tilanne on Malmillakin jo vaikeutunut (prleen puristimet ja korkealaitaiset lavat sekä ne juipit!). Siispä ent. dyykkaajat ovatkin siirtyneet näpistyslinjalle, kun sakkomuuntorangaistus poistui ,D Siellä rantojen miehemme käristelevät sisäfilettä ja nauttivat herkkujuustoja päälle… Hmph! Leipäjonotilanne on pidentynyt täälläkin ja jaettavaa on vähemmän. Oh shit.

  3. Annamaija: Erikoista on vain se, että monessa paikassa vain biojäte on lukkojen takana. Isommissa kaupoissa kun monet jätesäiliöt ovat mallia puristin/lava, joka ei lukkoja tarvitse. Mutta mielenkiintoinen tieto tuo palotarkastajan näkökulma. En kyllä tiedä miten biojätteen saisi tulille…