Kulutusjuhla

House of Eco -nettikauppa yhdistää suomalaisia eettis-ekologisia tuotteita myyviä yrityksiä

Eettisiin ja ekologisiin tuotteisiin keskittyvä suomalainen nettikauppa on ottanut yhden uuden askeleen, kun House of Eco avasi tänään ovensa. House of Eco kertoo olevansa suomalaisten vastuullista liiketoimintaa harjoittavien yritysten perustama verkkotavaratalo, joka ekologisisa tuotteita muodin, kauneuden, sisustuksen sekä ruoan saralla. House of Ecoon kuuluvat yritykset ovat sitoutuneet yhteisiin sääntöihin, joiden tehtävänä on varmistaa, että kaikki myytävät tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Jokaisen jäsenyrityksen on kyettävä kertomaan tuotteidensa alkuperä ja avaamaan niiden tuotantoketju. House of Econ jäsenyritykset ovat Belleville Vintage & Design, Biodelly, Enne Design, evergreen garderobi, Humbugi Asuste, Idun’s Apple, IpanaJamit, Karma Shop, Lavera, Matteria, Mifuko, Punainen Norsu, Ruusupuu Finland, SavetheC, SkinOrganics, (trad.), Unkai, Vihreät Vaatteet, Yalo. (Mari Koo)

2 Comments

  1. Hyödyttääkö kokoelma kauppoja asiakasta enemmän kuin kokoelma tuotteita? Kieltääkö joku yhdistymästä?

  2. Voisin kuvitella, että noiden tuotteiden tekijöiden on aika hankala yhdistyä. Tuotteet ovat nimittäin aika erilaisia useimmilla noilla firmoilla. Vähän sama kuin vaatisi Prismaan tuotteita tekevien suomalaisten firmojen yhdistyvän. Kosmetiikan ja sandaalien teko on vähän erilaista nimittäin.
    Silti varmasti yhteistyön lisääminen tälläisten pientuottajien kohdalla on järkevää. Siinä mielessä tuo nettikauppa on minusta hyvä avaus. Vähän vastaavaahan on tietyllä tavalla tehnyt jo vuosia Secco, jolla on useita suunnittelijoita ja tuottajia ”tallissa”.