Kulutusjuhla

Langaton verkko tarjolle, Tampereen Stockan kahvila, kiitos!

Vieläkin monesta kahvilasta puuttuu langaton verkko. Näin on myös Tampereen Stockmannilla, ja se harmittaa Katleenaa: ”Mutta onhan se käsittämätöntä, että ison ja suositun kaupungin ison ja suositun tavaratalon isossa ja suositussa kahvilassa ei ole langatonta verkkoa.

Kyseessä ei tietenkään ole kahvilan pakollinen ominaisuus, mutta kyllä verkon puuttuminen on miinusta. Se on kuin taksi ilman ilmastointia tai kauppa ilman maksupäätettä.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kirjoittelin omaan blogiinikin tästä hieman pohdintaa, mutta tärkein syy kahviloiden haluttomuuteen ylläpitää vapaita langattomia verkkoja on niiden jatkuva lainaaminen lähitalojen asukkaiden käyttöön. Vaihtuvalla salasanalla toimivan vapaan verkon ylläpito ei ole aivan yksinkertaista, eikä verkon kantoaluetta ole helppo rajata vain palvelua tarjoavan yrityksen tiloihin.

    Mikäli avoin verkko vuotaa esim. kahvilan ulkopuolelle, saattaa koko linja olla pian tukossa lähitalojen vapaamatkustajien vuoksi. Katleenalle ja muille vapaiden langattomien verkkojen metsästämiseen kyllästyneille suosittelen vaikka halvinta noin 10 euroa kuukaudessa maksavaa mobiililaajakaistaliittymää.

  2. Täydessä kahvilassa pöytää pitkään varaava, ilmaiseksi netissä surffaava tyyppi voi myös aiheuttaa närästystä kanssakulkijoissa. Ja se, että me kaikki muutkin maksetaan sitten se sinun nettikäyttösi tuotteiden hinnoissa.