Kulutusjuhla

Uudet linssit voittavat moniteholasit

Termostaattori iloitsee uusista silmälaseista: ”Kiitokseni Ogelin optiikalle uusista silmälaseista ja varsinkin hyvästä palvelusta.

Minulla oli pitkän aikaa ongelmia silmieni kanssa; niitä mm. särki koko ajan ja tuntui että viisi minuuttia tietokone-monitorin tuijotusta tarkoitti kahta minuuttia horisontti- ja vertikaali-akselien sekoittumista.

Mutta Ogelin optiikassa osattiin silmientarkistuksen jälkeen sanoa että kyseessä on silmien väsyminen (lapset, lukeminen voi tehdä tämän teillekin. Pelatkaa siis konsolipelejä, älkääkä vaan koskeko kirjaan).

Kaikkein hienointa oli että ongelmaan oli ratkaisuna anti-fatigue-linssit. Niissä yläosa linsseistä on tarkoitettu kauas katsomiseen ja alaosa tarkentaa lähelle. Toisin kuin vanhoissa monitehoissa, näissä ei ole tarkkaa rajausta vaan siirtymä eri näköalueelle on huomaamaton.

Nyt pari päivää näitä käyttäneenä voin sanoa että toimivat. Tietenkin uudet silmälasit vaativat hetken totuttelua (en ole ennen tajunnutkaan miten isot käteni ovat), mutta jo nyt tuntuu huomattavasti selkeämmältä kuin ennen näiden saamista (oikeasti, varsinkin oikea käteni).” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Monista eri liikkeistä saa nyt tuollaisia laseja. Oon käyttänyt pari viikkoa ja en oikein vielä osaa aina kääntää päätä oikeaan asentoon, mutta kyllä silti näkee selvästi paremmin. Harmittavasti oli kaikki tekstit pienentyneet viime talven aikana esim. ruokapakkauksissa:-).