Kulutusjuhla

Perunarösti ilman perunaa

Pörrö havaitsi Hesburgerin tuotteessa harhaanjohtavaa nimeämistä: ”Jatkoksi kanannahka”liha”pulliin löytyi tälläinen Röstiperunahampurilainen jonka ainesosissa ei itseasiassa lainkaan ole perunaa. Röstipihvin valmistusaineena on maissi.
Samaisessa hampurilaisessa on, btw, pihvin mausteessa käytetty myös natriumglutamaattia. Pakkausmerkintälistassa se on merkitty muodossa vahventeet: proteiinihydrolysaatti E621.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Liekö tuoteseloste korjattu, mutta kyllä tuon röstipihvin aineksissa lukee ensimmäisenä ”perunaa”, eikä maissia löydy laisinkaan.

    Grillimausteesta näkyy E621 löytyvän, mutta tekstissä puhutaan kyllä naudanlihapihvin mausteesta. Mahtaako sitten röstiperunapihvissäkin olla sama grillimauste kuin naudanlihapihvissä, ken tietää.

  2. Kah, niinpäs on röstipihvin seloste muuttunut! Eilen siellä vielä luki se maissi (suunnilleen ainoana ainesosana), kun itse asian tsekkasin. Ilmeisesti siis palaute on vaikuttanut ja mahdollinen virhe selostuksessa korjattu.