Tällä hetkellä kotiini tulee kotikontujeni sanomalehti Karjalainen kuukauden lahjatilauksena. Eilisen päivän lehti (Karjalainen saapuu tänne Helsinkiin vasta seuraavaksi päiväksi) kertoi, että Joensuussa saatetaan tällä hetkellä myydä Suomen halvinta pizzaa. Päivän pizzaa myydään 3,50 eurolla.

Lehden jutussa kerrotaan laskelmista, joiden mukaan edes kuuden euron pizza ei voi olla kannattavaa, mikäli raaka-aineet ovat kunnollisia ja yritys noudattaa kaikkia säännöksiä. Tällöin mm. työntekijöiden palkka on reilun kympin tunnissa.

Halvinta pizzatarjousta kyseisen paikan yrittäjä perustelee sillä, että haluaa saada asiakkaat tutustumaan paikkaan.

Jutusta tuli mieleeni 1990-luvun lopun asuinpaikkani Jyväskylä. Silloin kaupungissa pizzaa myytiin 25 tai 30 markalla.

Sittemmin olen lopettanut pizzatarjousten seuraamisen, ja olen kyllä valmis maksamaan pizzasta enemmän kuusi euroa, jos siinä on kunnon raaka-aineet. Harvoin silti pizzaa ostan, koska se ei kuulu suosikkiruokiini. Itse tehty on tietysti eri asia, kun siitä saa taatusti haluamaansa.

Mutta mahtaako joku tietää, onko jossain vielä halvempaa päivän pizzaa kuin 3,50 euroa?