Kulutusjuhla

Miten valitset lähikauppasi?

Haarukka kertoo omasta lähikauppavalinnastaan ja kyselee muiden tavoista: ”Kauppaa 1 suosin siksi, että se on vähän lähempänä ja siellä palvelee useimmiten kauppias, joka juttelee hyväntuulisesti asiakkailleen (aivan mahtavaa!). Kuitenkin valikoimassa on toivomisen varaa, samoin hinnassa. Minun makuuni kaupassa 1 ei ole tarpeeksi hyvälaatuisia kasviksia eikä juustoja.

Kauppa 2 on muodostunut peruskaupakseni siksi, että valikoima on sopii ruokavaliooni parhaiten: vihannekset ovat tuoreita, liha- ja kalatiski on erikseen ja sieltä saa herkullista lähileipää. Silti myös kaupassa 2 kohtaan jatkuvasti pieniä puutteita. Se ei vastaa täydellisesti pähkinänhimooni eikä tofutoiveisiini, muun muassa. Sellaisia asioita varten suunnittelen käyväni etnisissä kaupoissa ja kauppahallissa vähän toisella puolella kaupunkia. Toivoisin, että tästä tavasta tulisi oikeasti rutiini.

Olisi kiva kuulla, mikä vaikuttaa sinun kauppavalintoihisi. Onko jollain yksittäisellä tuotteella iso merkitys?” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Valitsen lähikauppani tottumusten perusteella.

    Lidlin tuotteet, tuotteiden sijainti myymälässä ja jopa useat myyjät ovat tuttuja entuudestaan. Kauppa on lisäksi lähin, hintataso on aika kilpailukykyinen, valikoima hyvä ja vähän väliä hyviä tarjouksia sekä vähän väliä erilaisia teemaviikkoa tms jolloin tuotteita, joita ei normaalivalikoimassa olo. Tuoretuotteiden tuoreus on myös erittäin hyvin kunnossa. Vanhoja tuotteita ei ole myynnissä ja alelaput tulevat ennen kun tuote vanhentuu. Hevitiskin tuoreus on myös samaa erinomaista luokkaa jokaisella asiointikerralla.

    Erittäin iso lisäbonus on bonuskortittomuus. Yhden hengen taloudelle harvat bonusohjelmat toimii, mielummin jokaiselle kuluttajalle samat, edulliset hinnat. Myös tarjouksissa sama ajattelumalli toistuu, tuotteita ei ole pakko ostaa paria kappaletta saadakseen tarjoushinnan, vaan yksittäisen tuotteen hinnat ovat myös tarjousten mukaiset aina. Monissa muissa kaupoissa on vähän väliä kahden tai kolmen lihapaketin tms tarjouksia, jotka ovat pienelle taloudelle vaikeita käyttää. Ei pakastettu liha ole koskaan sama kun tuore.

    Sijainti on myös hyvä, lähin kauppa kotoani ja osuu useiden reittien varrelle. Vieressä on valtakunnallisestikin erittäin edukas tankkauspiste, siitäkin plussaa.

  2. Öö.. eikös lähikauppja ole ainakin ennen kaivattu juuri sen vuoksi että kaupan olisi syytä olla lähellä ja helposti saavutettavissa joten eikö valintaperusteen pitäisi silloin olla nimenomaisesti sijainnin 😉

  3. Mun lähin kauppani on Prisma ja ”valitsen” sen sillä perusteella ettei mulla ole autoa, joten sitä on käytännössä pakko suosia suurempia ostosmääriä tehdessä.

  4. Mun lähikauppa on Alepa ja se johtuu yksinkertaisesti siitä, että se selkeästi lähin kauppa. Vaikka asun 4,5 kilometrin päässä Helsingin rautatieasemalta, niin käytännössä mulla on vain yksi lähikauppa. Tähän Alepaan on matkaa ehkä 200m, mutta seuraavaan kauppaan tasan kaks kilsaa. Uskomatonta, mutta totta! Silloin tällöin tulee asioitua tässä seuraavaksi lähimmässä kaupassa, joka on K-supermarket Herttoniemessä. Se on valikoimaltaan hyvä kauppa, hyvä hevi-tiski, paljon soijatuotteita, halvat Pirkka-tuotteet jne.