Kulutusjuhla

Biohajoaviksi mainostetut Bilteman koirankakkapussit eivät ole biohajoavia

Juha havaitsi, etteivät Bilteman biohajoaviksi mainostetut koirankakkapussit olleetkaan biohajoavia: ”Bilteman kuvastossa (Kevät ja kesä 2010) mainostetaan edullisia, biohajoavia koirankakkapusseja. Hinnan puolesta (1,19 euroa/50 kpl) nämä olisivat paljon halvempia kuin kaupassa myytävät varsinaiset biojätepussit, joten ostin testimielessä yhden paketin.

Kotona parempi puoliskoni huomasi, että pakkauksessa lukeekin “ympäristöystävällinen” ilman mitään mainintaa biohajoavuudesta. Koska pussit myös tuntuvat ja näyttävät normaalilta muovilta, päätimme varmistaa asian Biltemalta. He vastasivat, että kuvastossa on virhe ja pussit eivät olekaan biohajoavia. Kyseisiä pusseja ei siis, harmi kyllä, saa laittaa biojätteiden joukkoon.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. ”Kyseisiä pusseja ei siis, harmi kyllä, saa laittaa biojätteiden joukkoon.”

    …kuten ei eläinten jätöksiä useimmissa kunnissa muutenkaan.

  2. Uranainen, totta, hyvä että kommentoit, kun itse en heti hoksannut.

  3. Mikähän niistä sitten tekee ympäristöystävällisiä?