Kulutusjuhla

Samsung Galaxy S täyttää entisen Nokia-käyttäjän toiveet

Matti Mattila vaihtoi Nokiasta Samsungiin (Galaxy S ): ”Päällimmäisin syy valmistajan vaihtamiseen oli sopivan tuotteen puuttuminen. En tahtonut löytää Nokian valikoimista miellyttävää mallia ja muiden valmistajien tuotteet houkuttelivat liian paljon. Toisaalta mikään ei sitonut minua Nokian puhelimeen, joten pitkäaikaisen asiakassuhteen katkaiseminen ei lopulta tuottanut tuskia. Toissijainen vaihtamisen syy löytyi huonoista sovelluksista ja palvelusta. Nokia tuli Ovi-palveluineen monta vuotta jäljessä, jos verrataan esimerkiksi Googlen verkossa tarjoamiin erinomaisiin palveluihin. Nokian sovelluksissa oli lisäksi paljon ongelmia. Niitä sai olla päivittämässä lähes viikoittain eivätkä ne silti toimineet. [- – -] Puhelimen käyttäminen on uskomattoman helppoa. Kosketusnäyttö on parasta, mitä matkapuhelinalalla on keksitty sitten itse matkapuhelimen. Tällainen sen kännykän olisi pitänyt olla jo vuosia sitten. Kaiken helppokäyttöisyyden kruunaa saumaton yhteistyö Google-tilin kanssa. ” (Mari Koo, kiitos vinkistä Kaisalle!)

1 Comment

  1. Olen kk ajan käyttänyt iPhone 3GS:ää jonka ostin (käytettynä) N97:aan totaalisen tuskastuneena. Nokia-Symbian-Ovista Samsung-Android-Googleen -kirjoitus saa todella mietteliääksi. Jostain syystä en ennen tätä Matti Mattilan edesottamuksen kuvausta ole aivan kunnolla sisäistänyt mobile-blogisti-kirjailija Tomi Ahosen sanomaa järjestelmien välisestä mittelöstä – http://bit.ly/95nFrY . Olkoonkin että nimenomaan vuoden takainen Win/PC -> Mac -hyppäys oli oman ratkaisuni pohjana.

    Mutta noin se vissiin on nähtävä: liittymärajapinta somesfääriin ratkaisee. Suuret amerikkalaiset webiin toimintansa saumattomasti ankkuroineet talot ovat pelanneet suomalaiset sivuraiteelle. Nokia puhui Ovi-palvelun kehittämisestä jo useampi vuosi sitten, mutta kehitys oli liian hidasta. Viimeisin e-postina tullut informaatio musiikkikaupan siirtymisestä Ovi-palvelun osaksi oli nyt ainakin jo toteutettu tyylikkäämmin kuin aiemmat vastaavat. Mutta kiire on.