Kulutusjuhla

Ranskassa on jo stevialla makeutettuja tuotteita – muualla EU:ssa makeutusaine on vielä kielletty

Makeutusaine steviaa ei Suomessa saa (esim. HS 15.2.2010: Supermakea stevia on yhä kiellettyä), mutta Ranskassa se on muusta EU:sta poiketen sallittu ja siellä Maurelita on ostanut kyseisellä aineella makeutettua jogurttia: ”Tänään vihdoin odotti iloinen yllätys jugurttihyllyssä : Danonen kevytlinjassa Taillefine komeili kolmea eri makua stevialla makeutettuna ja ilman aspartaamia ! Kirsikkaa, sitruunaa tai mansikkaa ; ripauksella ruokosokeria maun vuoksi.

Kokeilin heti mansikkaa ja siinä ei ollut aspartaamin epämiellyttävää sivumakua ; isot mansikkapalat antoivat aitoa tuntua ja kerrankin herkuttelin kevyttuotteella hyvällä omatunnolla. Hyvästi vaaralliset keinotekoiset makeutusaineet ja tervetuloa stevia !” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Ainakin Life myy Cocovin steviaa Suomessakin, mutta elintarvikkeeksi sitä ei tiemmä saa kutsua.

  2. Njoo… Tietysti yksi vaihtoehto on makeuttaa se makea, minkä aikoo ruokavalioonsa sisällyttää ihan reilusti ruokosokerilla ja tarkkailla sokerin kokonaiskulutusta. Ruokia prosessoidaan ja maustetaan muutenkin teollisesti kohta niin paljon, ettei alkuperäistä raaka-ainetta enää maista lainkaan. Kummallista.

  3. Wau, luulin että se urbaani legenda aspartaamin vaarallisuudesta oli jo kuollut ja kuopattu. Ei näköjään. Haluaako joku lyödä vetoa siitä, kuinka suosituksi stevian täytyy nousta, ennen kuin siitä revitään hysteerisiä otsikoita?