Kulutusjuhla

Viikon poimintoja Twitterin kulutusviesteistä

Kulutusjuhla otti aikoinaan käyttöön Twitter-tilin. Ajan myötä yhdeksi tilin käyttötavaksi on muodostunut muiden twitteröijien viestin välitys eteenpäin (”retweeting”).

Lisäksi Twitteriin ohjautuvat automaattisesti linkit blogipäivityksiin ja Delicious-tilille tallenetut linkit uutisiin ja muihin nettiaineistoihin.

Ajattelin kokeilla, olisiko mitään ideaa koota näitä viikon mittaan muilta twitteröijiltä havaittuja, kuluttamiseen liittyviä kommentteja myös tänne blogiin. Twiitit voivat olla hyvin vaihtelevia sisällöltään, mutta se on tietysti rikkaus. Tosin tietysti asiayhteys ei aina välttämättä 140 merkin viestistä ole heti selvä.

Kaikkia viikon aikana retwiitattuja ei ole järkevää laittaa blogipostaukseen, mutta joitakin nyt voi esitellä Kulutusjuhlan toiminnan hengessä: netissä toimivat kuluttajat jakamassa kokemuksiaan ja havaintojaan toisille.

Twitterin etuna Facebookiin on tässä suhteessa julkisuus. Toki Twitterissäkin voi sulkea viestinsä muilta kuin valikoimiltaan henkilöiltä, mutta Kulutusjuhlan kannalta ei ole järkevää seurata kuin heitä, joilla profiili on avoin.

Miltäs tämä Kulutusjuhlan seuraajien mielestä tuntuu? Onko näiden poimintojen tuominen kootusti blogiin kiinnostavaa tai ihan turhuutta?

@JohannaSL: ”Olinko eka? Joulukalenterit ostettu. Näin ne kiireet alkaa… Lumi tuli maahan ja tontut höperehtii.”

@stedi: ”Helppoa ostaa sähköinen kirja Amazonista ja synkronoida tietokoneen ja puhelimen kanssa. Kindle -laite puuttuu, tarvitaanko sitä?”

@mirz: ”Brändikäs on Bookplussan verkkokaupassa kevyet yli 10 euroa halvempi kuin Akateemisen liikkeessä, sillä lailla.”

@tuomasmas: ”In Moscow you can get sushi from Russian, Georgian, Italian, French and German restaurants.”

@kaupunkifillari: ”Hgissä hyviä pyöräparkkeja: kahvila Piritta, Kampin keskus, yliopiston Metsätalo, Pikkuparlamentti”

@Innosta: ”Jollain tapaa sekä 4runners -kauppa ja Juoksija -lehti saavat luotua erittäin ammattitaitoisen kuvan itsestään.”

@banton: ”Pyysin tarjouksia verkosta monelta toimijalta talon lisäeristämiseksi -> ei yhtään vastausta. Legendaarista.”

9 Comments

 1. On kiinnostavaa, varsinkin kun kuuluu siihen sitkeään joukkoon joka ei facebookin valtaan ja tarkkailuun alistu.

 2. Lisääs, Mari, noihin päiväys. Tai kokeilkaapa, että toimisiko Blackbird Pie -plugari tässä kätevänä apuna.

  Miten keräät tweetit? Panetko favorite-listaan vai jotenkin käsin?

 3. Anf, kiitos, kiva kuulla että kiinnostaa.

  OlliS, päiväykset koetan saada mukaan ensi kerralla. Tämä oli nimittäin tällainen aika nopea päähänjuolahdus, joten keräsin twiitit vasta tänään eikä sitten enää ollutkaan helppoa nähdä päiväyksiä enkä jaksanut olla niin tehokas että olisin lähetenyt niitä jokaisen kohdalla jäljittämään…

  Eli jatkoa ajatellen pitäisi kehittää joku fiksumpi keino tallennukseen, jotta saisi sitten tarkat twiittaus-ajankohdatkin esiin. Varmaan testailen ensin käsitallennusta eli laittelen viestit talteen keskeneräiseen blogitekstiin ja viimeistelen sen sitten näin viikon lopulla. Mutta joku suosikkilista olis kyllä varmaan ihan järkevä vaihtoehto, kiitos vinkistä!

 4. Tykkään ideasta. Täällä on myös hiukan helpompi keskustella ja seurata keskustelua, jos joku twiitissä esille tullut asia puhututtaa.

 5. Ihan toimiva idea, varmaan linkki tosiaan kyseiseen twiittiin (kun nyt twiittaajaan tiliin), niin vpisi twitterin käyttäjät edelleen mennä retwiittaamaan, jos siltä tuntuu.

  Tietysti kootusti blogiin tuomisen kera voisi laittaa lauseen tai pari höystöä siitä, että millaisia ajatuksia kootut twiitit herättivät?

 6. Antti, joo, pyritään kehittämään niin, että linkki veisi kyseiseen twiittiin.
  Aion nyt testata seuraavan viikon tuota Ollin ehdottamaa Favorite-toimintoa tähän tarkoitukseen, ja kattelen sitten, millaiseksi ensi viikon postaus muodostuisi.
  Ja jos oikein tehokkaaksi heittydyn, niin sitten myös noita ajatuksia twiiteistä.
  Siitä tulikin mieleen, että tietysti olisi myös fiksua laittaa ainakin joidenkin twiittien kohdalla esiin esim. mahdollisia vastaustwiittejä eli sitä keskusteluakin.

  Annimaria, ok, hyvä, että tämä päähänpisto näyttää saavan kannatusta 🙂

  Katsellaan nyt, mihin suuntaan tämä tästä kehittyy.

 7. Hyvähyvä. Parasta twitterin hyötykäyttöä, mitä blogipuolella on silmiini sattunut.

 8. Kiitos Zepa ja Teppo! Positiivisen palautteen innoittamana yritän siis tulevana sunnuntaina kerätä tätä ensiviritelmää paremman koosteen 🙂