Kulutusjuhla

Uudet kahvilat Köket ja Sävy tarjoavat hyvää kahvia Sörnäisten tienoilla

Kahvilat ja baarit ovat minulle lähes päivittäisiä paikkoja olemiseen ja tietysti myös kahvin juomiseen ja mahdollisesti pikkusyömiseen. Siksi olen ilahtunut siitä, että viime aikoina kotikulmieni läheisyyteen on ilmestynyt pari uutta kahvilaa: Köket Deli (FB-sivu) ja Sävy (FB-sivu).

Köket tarjoaa houkuttelevaa syötävää

Köket avasi Kurvin lähellä (Vilhonvuorenkatu 7–9) jo syyskuussa, mutta ensivierailuni tapahtui vasta viime viikolla. Tyydyin pelkkään cappuccinoon (taisi olla 2,50 e) ja macaron-leivokseen (1,50 e), vaikka tiskillä notkui monenlaista herkkua. Palvelu oli ystävällisen hymyileväistä.

Tuttavien mukaan syötävät ovat maistuvia, joten ensi kerralla pitää haukata jotain suurempaa. Tai sitten käydä testaamassa päivän keitto (6 e).

Harmi vain, että kahvila on niin pieni. Istumapaikkoja on vain muutama, eli suuremmalla porukalla tai vaikka lastenvaunujen kanssa sisään ei mahdu. Mukaan tietysti voi ostaa kaikkea.

Tällä hetkellä Köket on auki ma-pe klo 8-18 ja la-su 10-16.

Sävy sopii nopealla kahvittelijalle

Tällä viikolla avasi ovensa kahvila Sävy ns. piritorin kulmille eli Kinaporinkatu 1 (ma-pe 7.30–18). Ensimaistiaiset paikkaan tosin nautin espresson muodossa jo keväällä, kun taisi olla Kallio kukkii -tapahtuman yhteydessä pieni kahvikoju liikkeen edessä. Kahvilan avaus kuitenkin viivästyi mm. remonttiongelmien vuoksi, kertovat kahvilan pitäjät blogissaan.

Nyt kävin juomassa paikan päällä cappuccinon, jonka lisukkeeksi ostin pienen keksin.

Sävy vaikuttaa ainakin tällä hetkellä olevan erityisesti nopeiden kahvinjuojien paikka: itse asiassa hinnatkin taitavat olla edullisemmat ”seisojille”. Kahvilan sisustus tuntuu vielä keskentekoiselta, ja tuoleja on vain muutama. Blogin perusteella muutoksia on luvassa:

”Laadittiin suunnitelma, jonka mukaan kahvila pyrittäisiin saamaan auki mahdollisimman nopeasti ”erikoiskahvimyymälänä”, joka rajaisi toiminnan lähinnä kahvin ja kahvitarvikkeiden sekä pienten tarjottavien myyntiin sekä vain muutamaan asiakaspaikkaan. Samalla on kuitenkin tarkoitus, että ilmastointi laitetaan kuntoon (sekin ehkä sittenkin onnistuu) ja toimintaa sekä tuotevalikoimaa laajennetaan sitten.”

Ei enää pelkkää suodatinkahvia

Molemmissa kahviloissa on siis laadukasta kahvia. Kunnon kahvikoneet ovat yleistyneet Kallion seudulla muutenkin: esimerkiksi kirjaston kulmille kesällä perustetusta Sivukirjastosta (FB-sivu) saa oluen ja muiden juomien lisäksi espressot ja muut kahvit.

Sekä Köket Deli että Sävy ovat paikkoja, joissa varmasti vierailen uudelleenkiin. Mutta kumpikaan ei varsinaisesti ole sellainen, jonne sopisin esimerkiksi kaverin kanssa tapaamisen pitkää rupatteluhetkeä varten.

Se on harmi, sillä kahvilat ovat minulle usein nimenomaan pidempien istuskeluiden mittaisia pysähtymispaikkoja.

2 Comments

  1. Köket kiittää kehuista ja kertoo, että laajentaa mahdollisesti (kaikki peukut pystyyn, että saadaan haluttu tila) Delistä kahvilaksi.
    Eli niin, että paikan päällä mahtuu tapaamaan enemmän kuin yhtä kaveria kerrallaan !

  2. Arla, sehän olisi hienoa, jos Köket laajentuisi! Jään odottelemaan 🙂