Kulutusjuhla

Tee ekoteko – kerro läheisellesi, kuinka upea hän on

Saara ehdottaa päivän ekoteoksi läheisten itsetunnon tukemista: ”Ehkäpä tilanne ei korjaannu vain sillä että kohdistetaan kontrollia ihmisryhmään -kuten odottaviin äiteihin- jotka muutenkin ovat jo viranomaiskontrollin kohteena neuvolajärjestelmän kautta. Ehkäpä, jos idealisteja ollaan niin kuin tässä blogissa on tapana, kannattaisi miettiä runsaan kosmetiikan käytön syitä ja tehdä vähemmän kuluttavasta elämäntavasta kaikille helpompi?

Ehkäpä ei pitäisi taas tarttua kulutustekoihin vaan ottaa tavoitteeksi toistemme itsetunnon tukeminen. Ei sen tarvitsisi asua peilissä eikä meikkirasiassa. Entäpä jos läheisemme käyttävätkin meitä peileinä? Mitä me heille kerromme? Kerrommeko heille heidän puutteistaan ja niistä kaikista tavoista joilla he poikkeavat muovisista ihanteista? Tietävätkö he ihan varmasti olevansa upeita ja kauniita olentoja, mustilla silmänalusilla tai ilman, terveinä tai sairaina? Entä näytämmekö esimerkillämme että aina tulee olla huolissaan ja epävarma, että aina tulee pingottaa?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Laitetaan vielä tätä aihetta jatkava linkki jakoon – mainosvideo on jo vanha, mutta silti yhtä ajankohtainen.