Kulutusjuhla

Superfoodin katteettomat terveysväittämät ja kaukaa kuljetetut tuotteet ärsyttävät

Lupiinia häiritsee superfood-hehkutus: ”Entisestä lempikaupastani Ruohonjuuresta on tullut superfood-tavaratalo täynnä kalliita ja eksoottisia rouheita, jauheita ja uutteita, joiden luvataan nuorentavan soluja, parantavan mieskuntoa ja muutenkin elämänlaatua. Voi olla, tai sitten ei. Erektio-ongelmiin ruoka tuskin auttaa, hyvä olo voi tulla tietysti oman kurinalaisuuden illuusiosta ja jos mössöjen mausta sattuu tykkäämään, sitä kautta. Minua itseäni ärsyttävät kuitenkin katteettomat terveysväittämät ja se, että kauden hype-tuote (oli se sitten goji-marja tai kookosöljy) on roudattu toiselta puolen maapalloa ja sille on lätkäisty reipas superfood-lisä kilohintaan.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Allekirjoitan. o/

    Tieto lisää tuskaa kun terveellisyydestä revitään ja tuputetaan joka lähtöön ”oikeaa” tapaa pelastaa itsensä ja ihmisyytensä. Raakaravinto/ayurveda/superfood/paleo/terveysjugurtit.

    Eniten ehkä ärsyttää ym. elämäntapojen kaksinaismoralismi tuomitessaan muut länsimaiset elintavat rahastuksena, valheena ja korruptiona… mutta mielellään velottavat itse mansikoita ”ravitsemuskonsultoinneistaan”?

  2. Nerokas interaktiivinen kaaviokuva siitä, mistä terveysväittämistä on oikeasti todistusaineistoa:
    http://www.informationisbeautiful.net/play/snake-oil-supplements/