Kulutusjuhla

VR nostaa hintoja ”maltillisesti”

VR tiedottaa nostavansa vuodenvaihteessa hintoja 2 %. Väittävät korotusta maltilliseksi. Junien täsmällisyyteen nähden en menisi tuota allekirjoittamaan. VR muistuttaa myös tulevista muutoksista: ”VR siirtyy kysyntäperusteiseen hinnoitteluun vaiheittain vuoden 2011 aikana. Jatkossa junalipun hintaan vaikuttaa erityisesti se, kuinka aikaisin junalipun ostaa. Myös junalippuvalikoima, junalippujen myyntiehdot ja junalipun voimassaolo tarkentuvat keväällä 2011 uuden myyntijärjestelmän käyttöönoton yhteydessä.”

Joulun junat alkavat täyttyä, joten lippu kannattaa hommata viimeistään nyt.

1 Comment

  1. Tämä on loistava uudistus.

    Kerrankin joku ajattelee, että junat kannattaa pitää täynnä, se on kansantaloudelle hyväksi. Vaikka lippuja myisi täsmälleen samaan hintaan kuin nyt, loppujuna pitäisi täyttää vaikka ilmaiseksi ihmisillä jotka haluavat liikkua. Tähän ostohetkiperustainen (kuten lentokoneissakin) hinnoittelu on omiaan. Mikäli junassa on paljon tilaa, liput on halpoja, kunnes ei ole enää paljoa tilaa jolloin kallistuvat. Näin on aina muutama paikka vapaana sitä oikeasti haluaville, ja toisaalta junat saadaan optimoitua täyteen mikä on hyväksi kaikille.