Kulutusjuhla

Teenkeittimellä saa hyvää teetä, mutta laitteessa on puutteensa

Innokas teenjuoja Niko Lipsanen sai lahjaksi Tefalin Magic Tea -teenkeittimen: ”Tefal Magic Tea -keitin onnistui kuitenkin osin yllättämään minut. Sillä sai kuin saikin tehtyä aivan kunnollista, jopa suorastaan hyvää, teetä. Kaikkeen teenkeittoon se ei kuitenkaan sovellu. {- – -} Parasta keittimessä on kuitenkin sen käytön vaivattomuus, vaikka omat puutteensa siinäkin on. Erityisesti se, että keitin pitää laittaa alustalleen juuri oikeassa asennossa, on hankalaa. Vedenkeittimen kanssa on tottunut, että se osuu alustaansa lähes heittämällä, mutta teenkeitin pitää asetella tarkasti. {- – -}
Hieman epäilyttää myös laitteen kestävyys, sillä erilaisia muovisia painikkeita ja kiinnikkeitä on etenkin suodatinosassa varsin paljon. Luulisi, että vähemmälläkin olisi selvinnyt. Saa nähdä, kestävätkö ne kuinka hyvin jatkuvaa käyttöä. On laitteella kuitenkin takuu (olisikohan se ollut kaksi vuotta?).

Minun teenjuontimäärilläni pannu on myös vähän pienenlainen. Litra teetä riittää yhdelle keittämiskerralle juuri ja juuri, jos yksin juon, mutta loppuu kesken, jos paikalla on myös joku toinen. Tosin voihan sitä aina keittää teetä toisenkin pannullisen.

Pienessä asunnossa teenkeitin vie arvokasta pöytätilaa. Teenkeitin lunastaa kuitenkin paikkansa vaivattomuudellaan. Paremmat teelaadut ja vihreät teet haudutan entiseen tapaan, mutta mustat arkiteet valmistan jatkossa Magic Tea -keittimellä.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Minulla on Krupsin teatime -keitin ollut jo pitkään tai oikeasti minulla on ollut niitä useita. Sillä saa hyvää teetä. Vihreää ja valkoista tosin en valmista sillä. Tefalin keitintä oon käyttänyt työpaikalla. Sen putsaaminen yms. on vähän hankalampaa kuin Krupsin, jonka osat voi pestä tiskikoneella.

  2. Testasin teenkeitintä pari viikkoa, enkä tajunnut, mikä lisäarvo siitä teehetkeeni olisi tullut. Juon vain vihreää tai valkoista teetä, ja niistä tulee parasta siten, että hauduttaa kupillisen kerrallaan. Lisäksi keittimellä voi keittää vain 7 dl teetä, eli jos on vieraita, se on heti liian pieni. Juon kyllä helposti yhden aamupäivän aikana tuon 7 dl itse, mutta koska juon yhtä mukillista helposti puolikin tuntia, on vähän turhaa keittää kerralla enemmän odottelemaan. Palautin siis keittimen sille, jolta olisin sen saanut. Ehkä olen vain tapojeni orja, mutta minusta ylimääräinen laite keittiössä hankaloitti arkea enemmän kuin helpotti sitä.

  3. Ainoa kokemukseni mukaan järkevä teenkeitin on Cloer:in automaattinen hauduttava teenkeitin.