Kulutusjuhla

Liruttavan öljypullon hankinta harmittaa

Ensimmäisellä varasijalla -blogi harmittelee öljy- ja viinietikkapullojen huonoutta: ”Oli öljyä ja viinietikkaa. Öljypullo lirutti öljyä pitkin kylkiään. Eikä viinietikallakaan ollut kovin kaunis pullo. Kumpikin antoi sisältöään liian runsaasti. Haluan tasaisen, pienen lirun, jolla saan öljyä tasaisesti sopivan määrän.

Ostin Clas Ohlsonilta pulloparin. Hinta oli alle kolme euroa. Ilahduin edullisuudesta. Mutta. Sama lirutus jatkuu. Pullosta on mahdotonta kaataa sotkematta. Mitä tällaisella öljypullolla tekee? Voiko tällaista kamaa edes antaa kirppikselle, kun joku toinenkin vielä pahoittaa mielensä tavaran toimimattomuudesta?

Meneekö parin viikon ikäinen esine lasin- ja metallinkeräykseen? Mistä lie Indokiinasta tänne asti raijattu, ei sovi käyttötarkoitukseensa, hiilijalanjälki suureni. Ja minä vain halusin öljypullon, joka ei liruta.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kokkipuodit myyvät laadukkaita mutta halpoja irtokaatonokkia, jotka sopivat ainakin lasisiin öljy- ja etikkapulloihin. Silikonilla tiivistetty menee tiukasti kiinni ja metallinen nokka kestää käyttöä. Kannattaa vaikka kysäistä myyjältä koska huonolaatuisiakin on liikkeellä.

    Mutta totta, olisi mukavaa että kunnon kaatonokka olisi valmiina pullossa, kun sellaisen ostaa.