Niko vietti tammikuun lihattomana ja pyrki vegaanisuuteen, mutta ei aivan onnistunut. Muutama muutos jää silti pysyväksi: ”Kaurajuoma on hyvää ja tofusta ja soijasta saa ilman kananmunaakin erinomaisia aterioita. Leivän päällä kului paljon suolakurkkua ja aromisuolattua tomaattia. Kasvisrasvalevite tuli jäädäkseen.

Nyt pidän tuumaustaukoa. Luovun maidosta ja kananmunista kyllä mutta se vaatii järjestelyjä, koska muu perhe ei aio niitä jättää. Pitää laatia omia ja yhteisiä ruokalistoja suunnitelmallisemmin, ettei turhaan rasita perheenjäseniä erikoisruokavaliollaan.

Vaikka pohjimmiltani haluan kasvissyönnillä ja veganismilla myös tuoda hieman epäjärjestystä koteihin ja kokoustarjoiluihin. Eettisin perustein valittu ruokavalio saattaa ärsyttää ja tunteita herättämällä saattaa se myös panna ajattelemaan omia valintoja. Ajattelemisesta tuskin on kenellekään haittaa.” (Mari Koo)