Kulutusjuhla

Automyyjien palvelualttius vaihtelee: hyvä myyjä toimii ystävällisesti ja ammattitaitoisesti

Karri Anttila on auto-ostoksilla, ja kirjoittaa kokemuksistaan hyvistä ja huonoista automyyjistä. Tässä ote kehuista: ”Ammattitaitoinen myyjä huomioi minut ja ilmoitti palvelevansa minua heti kun pystyy, ellei joku muu myyjistä ehdi aikaisemmin. Lopulta palvelun hetki koitti ja ilmoitettuani millaista olen hakemassa ja kommunikoituani koeajoon halukkuudestani istuimme alas tarkistamaan kalenteria. Paikalla ei siis ollut juuri sillä hetkellä oikeanlaista autoa ajettavaksi, mutta maanantaiksi saatiin sovittua koeajo iltapäivällä.
Maanantaina sain Opelin koeajoon ajallaan ja tein autolla sopivan lenkin. Palautin auton ja hyvän fiiliksen innostamana pyysin alustavaa tarjousta sähköpostitse. Tarjous tuli ja myyjä ystävällisesti, ei millään tavoin hyökkäävästi, otti yhteyttää loppuviikosta ja kyseli onko tarjous tullut, ehditty katsella ja miltä tuntuu. Kokonaisuutena kokemus oli miellyttävä ja ammattitaitoinen.” (Mari Koo, via @mikamartikainen)

2 Comments

  1. Itselläni oli mielenkiintoinen kokemus lähteä naisena autokauppaan kahden miespuolisen sukulaisen kanssa, minä olin siis se ostaja. Aika monessa kaupassa myyjät olivat lipeviä luikkuja ja puhuivat lähinnä miesten kanssa. Auto tuli sitten ostettua paikasta, jossa myyjä oli tiukan asiallinen ja puhui minulle enemmän kuin miehille. Toki se autokin siellä oli mieleisin.

  2. Yleisesti jäi sellainen olo, että myyjät elävät myös menneessä siinä miten valitsevat palveltavat asiakkaat. Itse olin kuitenkin pääasiassa kauluspaidassa ja farkuissa liikkeellä ja luvattoman usein jäin kokonaan ilman palvelua. Erityisesti mielenkiintoista oli, että kun aloin innostua hinnaltaa kipurajaa kosiskelevien autojen kokeilemisesta, ei palvelua saanut ollenkaan. Jälkikäteen tuli mieleeni myös tapaus jossa myyjä tarjosi 5-ovista pikku-kinneriä vierestä kun katselin isoa perhe-farkkua. Lopulta päädyin autoon joka oli asettamani hintahaarukan keskeltä. Myyjä teki hyvää työtä ja tietysti autokin miellytti.

    Sen opin, että perinteisten premium-merkkien myyjät eivät minuun paljoa huomiota kiinnittänyt.. En kai kuulu kiinnostavaan asiakasryhmään, kun olen vasta vajaat 35-vuotias perheen-isä etsimässä 2+2+2 (aikuiset, lapset, koirat) sopivaa autoa….. Osaan jatkossa valita muualta kuin esim. Veholta Mersua, kun ei kauppias halunnut että ostan uuden heiltä. 😉 (blogissani lisää…)