Kulutusjuhla

Miksi isot ketjut mainosta elintarvikkeita lähinnä hinnalla?

Touhis pohtii pinnalla olevaa lihantuotantoa: ”Itse kyllä kuluttajana ostaisin mielelläni vähän kalliimmalla eläintuotteita, joista tietäisin miten ne on tuotettu (osittain kyllä näin jo teenkin, mutta olisi kivaa jos se saataisiin yhtä arkiseksi ja helpoksi kuin se bulkkituotteenkin valinta.) Mutta milloin viimeksi on nähty jonkun ison kauppaketjun ruokamainos, jossa tärkein argumentti on joku muu kuin hinta? Ei tule ihan heti mieleen.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ison ketjun mainontaa tekevänä voin valitettavasti todeta vanhan viisauden: money talks and shit walks. Isojen ketjujen pääkohderyhmä katsoo hintaa, ei eettisyyttä. Ekologian ja eettisen valmistuksen korostaminen ovat kylläkin nousevia trendejä. Seuraava kuluttava perhesukupolvi saattaa saada ilmoituksissa jo paremmin tietoa ruoan alkuperästä.