Kun kuittimateriaalien myrkyllisyydestä viime vuonna uutisoitiin, niin mietin, että tässä olisi hyvä tilanne jollekin kauppaketjulle tehdä pieni muutos toiminnassaan parempaan suuntaan. Samallahan kerrottiin myrkytöntäkin paperia olisi tarjolla, tosin 10–20 prosenttia kalliimpaan hintana.

Mutta nyt S-ryhmä sitten teki muutoksen: siellä siirrytään kuittipaperiin, josta puuttuu kyseinen kemikaali eli Bisfenoli A. Paperin luvataan olevan myös laadukkaampaa:

Kassakuittipaperi vaihtuu uuteen S-ryhmän toimipaikoissa vaiheittain. Uusi paperi saadaan ensimmäisissä myymälöissä käyttöön maaliskuun alkupuolella. Muutos ei tapahdu ei kerralla, sillä vanhat varastot käytetään loppuun.

Uusi kuittipaperi ei eroa laadultaan aikaisemmasta – ainakaan huonompaan suuntaan. Päinvastoin: oikein säilytettynä, valolta ja kosteudelta suojattuna kuitin tulostusjäljen pitäisi kestää jopa kymmenen vuotta.


(Disclaimer: kirjoitan säännöllisesti S-ryhmän Yhteishyvä-nettisivuille mm. Ekomatsi-sarjaa)