Kulutusjuhla

”Haluatko kuivata tukkasi itse?” -kysymys yllätti kampaamossa

Kävin eilen perjantaina elämäni ensimmäistä kertaa kampaajalla jossain muualla kuin Suomessa. Ensimmäistä kertaa kampaaja kysyi leikkelyn suoritettuaan, haluanko föönata tukkani itse. En tosin heti tajunnut kysymystä, sillä se esitettiin saksaksi, enkä osannut edes odottaa moista tarjousta.

Vastasin, että en halua. Ilmeisesti itsepalveluna suoritettu föönaus olisi tiputtanut toimenpiteiden kokonaishintaa pari euroa, mutta maksan mieluusti hieman siitä ilosta, että kampaaja laittaa tukkani.

Sitä paitsi Suomessa olen tottunut, että vielä kuivaamisen jälkeen leikkausta tarvittaessa viimeistellään. Ei tässä saksalaisessa, nuorekkuutta henkineessä kampaamossa yleisesti tullut tunnetta erityisen huolellisesta ja viimeistellystä toiminnasta: asiakkaita tuli ja meni, ja leikkaukset hoidettiin tehokkaalla rutiinilla. Minullakaan ei ollut aikaa varattuna, vaan vain kävelin sisään ja pääsin heti leikeltäväksi.

Maksoin pesusta, leikkauksesta ja föönauksesta 25 euroa kyseiseen freiburgilaiseen kampaamoon. Aikaa meni varmaan maksimissaan puoli tuntia.

En ole tukkani suhteen erityisen tarkka, niin olin tyytyväinen lopputulokseen, mutta kieltämättä kaipasin suomalaista vakiokampaajaani ja esimerkiksi keskustelua mahdollisesta mallinmuutoksesta. Sanoin kampaajalle tälläkin kertaa, että saa leikata kuten haluaa, mutta mitään erityistä hän ei ehdottanut eikä tehnyt, vaan leikkeli lyhyen tukkani suunnilleen samaan malliin kuin se oli ollut.

4 Comments

  1. Kai tästä on kuva jossain? Nyt ollaan kateltu Samin kuvia ainakin pari kuukautta, alkaa olla aika saada Marin kuvia kans 🙂

  2. Ei ole, mutta suunnilleen samanlainen se tukka on kuin ennen jouluakin 🙂 En jaksa kauheasti itseäni kuvata, kun kerran on muitakin kuvattavaksi (eikä ne muut sitten juurikaan kuvaile minua…) Mutta lohdutukseksi kissakuva: http://www.mobypicture.com/user/marikoo/view/8710885

  3. Mutta: Onko Suomessakin saatavilla erilaisia kampaaja-palveluja? Voi olla vaikea verrata saksalaista liukuhihnakampaamoa ja suomalaista ”omaa kampaajaa”. Ainakin Helsingissä tuntuu, että monet vähänkään trendikkäämmät kampaamot ovat melkein velvoitettuja paitsi leikkaamaan tukan, myös tarjoamaan jonkintyyppisen spa-kokemuksen luomuteellä höystettynä.

    Olen Suomessakin kyllä nähnyt niitä paikkoja, joissa liikennevalot kertovat, että voi vaan kävellä sisään ja tukalle tapahtuu jotain välittömästi. En tokikaan ole kokeillut. Tuo föönaus-juttu kuulostaa aika eksoottiselta, mutta toisaalta kiva, jos asiakkaana voi valita, minkä henkisen kampaajakokemuksen haluaa. Jokuhan tosiaan haluaa vain sen tukanleikkuun, ilman tilpehöörejä.

    • Niinpä, ei ole oikeutettua verrata luottokampaajaa ja satunnaisesti valittua pikakampaamoa, enkä toki odottanutkaan, että tuolla Saksassa kampaamossa olisi minulla tiedossa samanlainen hetki kuin kalliolaisessa vakikampaamossa.
      Ja kieltämättä on toki hieno juttu, että erilaisia kampaamokonsepteja löytyy. Vilskettä tuolla Freiburgissakin riitti, ja joku kyllä föönäsi tukkansa itse. Kyllähän moni tuntuu Helsingissä tuskailevan, että esim. otsatukan tasoitus maksaa paljon. Eikä siihen ympärille kaivattaisi välttämättä erikoiskahveja tai hierovia tuoleja, vaan nopeaa ja edullista toimintaa.