Kulutusjuhla

Ensikosketukset kestovaippojen maailmaan

Arkipäivän aktivisti on lapsen syntymän vuoksi etsinyt kestovaippoja ja tietoa niistä: ”Kun vaippojen valitseminen alkoi käydä liian vaikeaksi (ja niitä olisi tehnyt mieli ostaa mielin määrin), päätin hankkia mahdollisimman paljon käytettyjä, uusina vain kotimaisia kestoja. Käytetyissä vaipoissa on se hyvä puoli, että ne ovat jo pesujen myötä saavuttaneet parhaan imutehonsa, ja mitä useammin ja useammalla lapsella vaippoja käyttää, sen ympäristöystävällisempiä ne lopulta ovat. Käytettyjä vaippoja olen ostanut tutuilta ja nettikirppiksiltä. Muutaman olen jopa saanut ilmaiseksi tutuilta ja kestovaippainfon kautta. Lämpimät kiitokset niistä. Lähtevät sitten aikanaan lahjoituksena jollekin tarvitsevalle.

Uusien vaippojen kohdalla olen pyrkinyt tukemaan kotimaista vaippatuotantoa. Putiikkeja selatessani olen huomannut, että moni kauppa on syntynyt ompelutaitoisen kotiäidin harrastuksesta ja laajentunut myyntiin siinä vaiheessa kun oma lapsi on oppinut kuivaksi. Toinen yhdistävä tekijä näissä vaippakaupoissa on se, että ne sijaitsevat usein pienemmillä paikkakunnilla, joissa ei todennäköisesti ole ollut kestoja missään myynnissä ja suhteellisen pitkä matka lähimpään vaippoja myyvään kauppaan. Kestovaippayritykset näyttävät siis työllistävän väkeä pienemmillä paikkakunnilla, mikä on erittäin hyvä asia. Siksi olenkin enimmäkseen suosinut pieniä kotiompelimotyyppisiä kauppoja isojen, ulkomaisten vaippojen maahantuontiin keskittyneiden sijaan.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kannattaa ottaa huomioon, että se, mikä sopii jollekin vauvalle erinomaisesti, ei välttämättä toimi omalla vauvalla, eli ennen kuin hankkii läjäpäin vaippoja, kannattaa kokeilla, toimiiko kyseinen vaippa lapsella vai ei. Ei ole mukavaa käyttää kestoja, jotka jatkuvasti vuotavat tai joiden käytön kokee itse kovin hankalaksi. Omassa ystäväpiirissä on monta kestoilijaa, ja jokaisella on ollut omat suosikkinsa, onpa joku ryhtynyt itsekin ompelemaan vaippoja oman lapsensa mittojen ja imutarpeen mukaisesti.