Kulutusjuhla

Ravintolat, älkää laittako ruokalistoja sivuillenne PDF-tiedostoina

Tykkään tutkailla ravintoloiden tarjontaa netissä, niin Suomessa kuin Sveitsissä. Siksi aina hieman ärsyttää, jos törmään kotisivuun, jolla ruokalista on edelleen pelkästään PDF-tiedostona.

Joka kerta ihmetyttää, miksei ruokalistaa varten ole tehty omaa nettisivua, jossa annokset ja hinnat näkyisivät. PDF-tiedostojen lataaminen koneelle ei innosta, enkä myöskään ole kiinnostunut siitä, miten ravintolan ruokalista on taitettu. Haluan vain nähdä, mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Etenkin mobiililaitteesta nettiä käytettäessä turhat tiedostot ovat rasittavia.

Tieytysti ravintolan sivuilta pitäisi löytyä myös aukioloajat ja yhteystiedot, miksei myös sijainti kartalle merkittynä.

Ja samalla tietysti kiitos kaikille ravintoloille, joilla on helppokäyttöiset, riittävästi ja sopivassa muodossa tietoa tarjoavat kotisivut. Toisinaan ravintolapäätökseni kannalta voi olla ratkaisevaa, miten hyvin löydän nettisivuilta tietoa ja millaisen vaikutelman paikasta sivujen kautta saan.

3 Comments