Tämän vuoden nettiostos- ja ideoidenhakusivustoni ykkönen on ollut Etsy.com. Tämä johtuu lähestyvistä häistä: Etsyn sivuilla on vaikka mitä häihin liittyvää. Vaikka tuotteita ei tilaisi, niin sieltä saa ideoita siihen, millaista voisi omissa juhlissaan toteuttaa.

Hääpukeutumisessa muodikkaita ovat kuulemma tällä hetkellä ns. birdcage-pääkoristeet. Tällöin tukkaan kiinnitetään tavalla tai toisella verkko. Näitä ja lukuisia muita hiuskoristeita on Etsyssä runsaasti. Itselleni tilasin juhlavan pannan Yhdyvalloista.

Lisäksi olen tutkaillut Etsyn vintage-kenkien valikoimaa. Kenkien tilaaminen tosin on hankalampaa, sillä vaikka onnistuisi tulkitsemaan oikean koon (useimmat myyvät kenkiä jenkkikokomerkinnöillä: kokotaulukko esim. täältä), niin eihän se kenkä välttämättä istu jalkaan.

Mutta joka tapauksessa Etsy tuo mainion laajennuksen hankintoihin. Tosin Etsyssä valikoima on välillä turhankin laaja: esimerkiksi tällä hetkellä on myynnissä yli 600 000 paria korvakoruja. Eli asiakkaana pitää olla jonkinlaista käsitystä siitä, millaisia koruja etsii, jotta voi lähteä rajaamaan hakua esimerkiksi värin tai materiaalin mukaan.

Rankka Apina toteaa blogissaan Etsystä:

”Sieltä voi ostaa ohjeita ja kaavoja ja itsevärjättyjä lankoja, mutta erityisesti valmiita tuotteita. Käsintehtyjä yleensä. Ja tietysti voi myös myydä omia tekeleitään. Olen todella ihastunut!”

Etsyyn siis voi käytännössä kuka tahansa mistä tahansa perustaa oman nettikaupan. Sen vuoksi myynnissä on runsaasti pienten tekijöiden tuotteita, joten persoonallisuutta riittää, ja monissa näkyy käsityön jälki. Niinpä myös hinnat vaihtelevat suuresti, samoin postikuluissa voi olla eroja.

Etsystä tilattaessa ei luonnollisesti ole samanlaisia vaihto- tai palautusoikeuksia kuin suomalaisessa etämyynnissä.