Luomupuuvillojen sertifikaateilla on isoja eroja, kirjoittaa Ekoipanan blogi, jossa verrataan H&M:n OE 100-serifikaattia toisaalla käytettyyn GOTS-sertifikaattiin: ”H&M:n suomen markkinointiosastolla työskentelevän Kaisa Korhosen mukaan yrityksen vaatteissa käytetty luomupuuvilla on saanut OE100-sertifikaatin. OE100-sertifikaatti on yksi sertifikaatti muiden joukossa hieman sekavalla tekstiilisertifikaattikentällä. Tässä yhteydessä haluan huomauttaa, että vaikka sertifikaatti osoittaisikin käytetyn raaka-aineen olevan luonnonmukaisesti tuotettua niin sertifikaattien sisällöissä ja kriteereiden tiukkuuksissa voi olla huimia eroja. OE 100 –sertifikaatti takaa ainoastaan, että tuotteessa käytetty raaka-aine on luonnonmukaisesti tuotettu. Sertifikaatti ei kata laajemmin tuotteen valmistusprosessia. Jotta tuote voisi saada GOTS-sertifikaatin, tulee sen valmistusprosessin täyttää huomattavasti OE 100 –sertifikaattia tiukemmat kriteerit. Itseäni harmittaa, että monen kuluttajan silmissä nämä kaksi sertifikaattia varmasti näyttäytyvät samanarvoisina, sillä molemmat takaavat, että tuotteessa käytetystä luomupuuvillasta vähintään 95 % on luonnonmukaisesti tuotettua.” (Mari Koo), kiitos Annalle linkistä!)