Kulutusjuhla

Sonera naamioi YLE HD:n maksun toimitusmaksuksi

Sonera rahastaa YLE HD -kanavalla, kirjoittaa Pietari: Soneran kaapeliverkossa YLE HD -kanavan katsomiseen tarvittava kaapelikortti maksaa 11,90 euroa. Kuukausimaksullisella Sonera kaapelikortilla YLE HD -kanavan saa näkymään ilman erillistä maksua.

YLE HD on must carry -kanava, joka pitäisi jakaa ilmaiseksi myös kaapeli-tv-verkossa. Sonera ovelasti naamioi maksun ovelasti toimitusmaksuksi. (Mari Koo, via @HaloEfekti)

1 Comment

  1. Ylipäätänsä ihmetyttää miksi julkinen must-carry-kanava on pantava katselukortin taakse? Teknisesti tällaista ei tarvita, minkä esimerkiksi viime talviolympialaisten hd-lähetykset osoittivat.

    Myös ”ilmainen” terrestriaalikortti on oikeasti aika pitkän pennin takana monissa huusholleissa, vaikka alttarilla pötköttäisikin hd-telkkari. Harvan telkkarin perushintaan kuuluu kortinlukija. Paikka sille kyllä on, mutta lukija pitäisi hankkia erikseen. Siinä tulee ilmaiselle, päivittäin vain noin 8 tuntia ei orginaalia sisältöä lähettävälle kanavalle yllättäen aika lailla hintaa.